Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

08
november
2011

Nya Bibelguidens användningsområden

lansering_BIBELGUIDEN_hemsida

 

Som framgick i föregående inlägg kommer Bibeln idag under 2012 att lansera ett helt nytt material om Bibeln: Bibelguiden. Det kommer att vara ett material som passar i flera olika sammanhang. Vi ser framförallt tre huvudspår när det gäller användningsområden:

02
oktober
2011

BIBELGUIDEN

Något nytt är på gång – något stort som ska ge:

  • Ökad glädje i att läsa Bibeln.
  • Större förståelse för och kunskap om Bibeln.
  • Verktyg för att kunna applicera Bibeln på livet här och nu.
  • Hjälp att se hur Du är en del av Bibelns story.

lansering_BIBELGUIDEN_hemsida

20
september
2011

Barnens teologi eller barnteologi

Sprell

Bibeln idag är engagerade i det nya söndagsskolematerial som Salts arbetar med att ta fram till Sveriges barn. Arbetet är tänkt att lanseras under 2012 är ska ge en hjälp och en nystart för söndagsskolearbetet i våra församlingar. På Johannelunds teologiska högskola hade Salt i veckan bjudit in representanter från olika samfund för att presentera tankarna kring arbetet. Inbjuden var Odd Ketil Sæbø från norska söndagsskoleförbundet och han presenterade hur man jobbar i Norge och han pratade även om barnteologi vilket han skrivit en bok om. Vad är egentligen barnteologi?

09
september
2011

Bibelläsningen gör skillnad

1150137_87405924

I tidigare blogginlägg har jag beskrivit hur bibelläsning är bra för den enskilde invididen och dess moraliska ställningstaganden. När jag idag lästa i min Bibel påmindes jag än en gång om hur tydligt det är att bibelläsningen också kan förvandla en gemenskap. Jag hamnade i 2 Kungaboken kapitel 22–23 där kung Josia finner lagboken i templet. Hans reaktion när han får den uppläst är omedelbar. Har river först sina kläder när han inser vad han hört. Sedan leder han en reformation av gudstjänsten. Vilket budskap till vår tid av nedåtgående trender.

11
augusti
2011

Bibeln är bra för dig

Forskningsrapporter produceras det i en strid ström. I dagarna har flera medier rapporterat om forskaren Aaron Franzen vid Baylor University som presenterat en undersökning med ett inte så förvånande reslutet. Eller i alla fall tycker inte jag det är så förvånande. De som läser Bibeln påverkas av den och i många fall till det bättre.

02
augusti
2011

Åter i vardagen

En sommar ligger bakom, även om vi säkert har ett par dagar av värmande sol kvar. Vardagens utmaningar möter. Många är vi som återkommer från ett par veckor med något ut över det vanliga, till den vardag som ibland uppfattas som grå. Själv möter mig mailboxen fylld med både roliga besked, beställningar men även jobbiga saker att ta tag i. För ett tag sedan läste jag en forskare som menade att det första man ska göra på arbetsdagen är det som kräver mest koncentration eller det som är viktigast.

27
Maj
2011

Semester men stora planer

I semestertider växlar många ner och får äntligen den efterlängtade tiden tillsammans med familjen, trädgården eller varför inte en god bok. Semestern kan också vara tiden för stora planer och hos oss på Bibeln idag så planeras det för fullt. Flera stora projekt är på väg att gå i lås och vi tror och ber för att Bibeln ska få öppnas för många, nya som vana.

12
april
2011

Världen är inte alltid så stor

Ibland känns världens stora händelser så extremt avlägsna. Jag kan sitta och titta på TV, se stora katastrofer och inget berör mig. Dock så skakade Tsunamin i Thailand hela vårt land eftersom det var så många svenskar drabbade. Jag fick i veckan ett brev ifrån ledaren för Scripture union i Afrika som hade varit i kontakt med sin kollega i Elfensbenskusten. Plötsligt kröp det då lite närmare. Vi har syskon i hela världen. Katastrofen i Japan, oron i Nordafrika och här nedan inbördeskriget i Elfenbenskusten drabbar vår kropp. Läs hans rapport nedan och var med och be för kristi kropp runt omkring på jorden. (endast på engelska dock)

28
mars
2011

European Bulletin, vi är inte ensamma!

SU_Regions

Bibeln idag är en del av Scripture union. En världsvid organisation som arbetar med Bibelläsning och bön för alla åldrar. Idag fick jag den senaste "Bulletinen"  eller nyhetsbrevet för vår region. Den innehåller böneämnen, tacksägelseämnen och några korta reportage från vår region.

17
mars
2011

Bibeln idag till din församling, den behövs!

Min känsla är att Bibeln får ta steg efter steg tillbaka i våra kyrkor idag. Jag läser ofta debattartiklar och fenomenet att citera bibelord för att argumentera för sin åsikt har mer eller mindre försvunnit, med undantag för ett fåtal kärlekscitat. Detta kan säkert båda uppfattas som positivt och negativt. Min tanke är inte att argumentera för eller emot att slå bibelord i huvudet på varandra i argumentationer. Jag vill snarare peka på att detta är ett symtom på något större.

<<  7 8 9 10 11 [1213  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.