fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

07
augusti
2019

Vi behöver mer hjälp

Familj som läser Bibeln

Vi behöver mer hjälp!

Varianter på rubriken är det vanligaste jag hör när jag möter föräldrar och mor- och farföräldrar. Det finns en kärlek och en längtan i rösten men samtidigt en desperation. Hur ska man kunna konkurrera med allt som finns att göra idag?

– Hur ska vi kunna dela Bibeln och vår tro med våra barn på ett bra sätt? Hjälp oss!

02
april
2019

Undersökningen – Var med och forma framtidens bibelarbete

undersökning vanligaste problemet

Vi har ett resultat

Under februari månad 2019 hade bibelintresserade möjligheten att bidra med sina tankar för att forma framtidens bibelarbete inom Bibeln idag. Via Facebook och nyhetsbrev inbjöds engagerade bibelvänner att dela med sig av sina tankar om vad som skulle behövas för att få fler att ta steget in i Bibelns underbara värld. Nu har vi sammanställt reslutatet och här kan du läsa hur det gick.

04
mars
2019

Årsmöte 2019

pexels photo 1268480

Välkomna på årsmöte 2019

Boka in den 27 april 2019 i almanackan! Då kommer Bibeln idag ha årsmöte i Bibelsällskapets lokaler i Uppsala.

05
november
2018

Bibeln idags podcast

pexels photo 1462633

Prova vår podcast!

Bibeln idags podcast har nu getts ut i snart 100 avsnitt. Vårt bibliotek är fullt av intressanta intervjuer och samtal. Ta gärna en titt här.

29
augusti
2018

Bibelfestivalen

Missa inte Bibelfestivalen 2018

Digital annons

I Bibeln möter vi en berättelse som inkluderar hela våra liv. Från skapelsen och syndafallet får vi följa Guds handlande med den här världen, och på Bibelns sista sidor blickar vi in i historiens magnifika avslutning – en ny himmel och en ny jord.I Bibeln möter vi en berättelse som inkluderar hela våra liv. Från skapelsen och syndafallet får vi följa Guds handlande med den här världen, och på Bibelns sista sidor blickar vi in i historiens magnifika avslutning – en ny himmel och en ny jord.

29
augusti
2018

Ny Insteg!

insteg tre i en Page 400

Nytt Instegs-material med tema treenigheten. Sex enklare samlingar för att introducera ett koncept som ofta uppfattas som komplicerat. 

Ett bibelstudiematerial med 6 enkla bibelstudier om treenigheten.

15
Maj
2018

Det är svårt att inte ryckas med!

Standing book Apg 500

Apostlagärningarna – ett äventyr där Gud håller i rodret

När jag fick frågan om jag kunde tänka mig att skriva en Guide till Apostlagärningarna blev jag först glad, och sedan kände jag mig lite överväldigad över uppgiftens omfattning. Apostlagärningarna är trots allt en av de längta böckerna i Nya Testamentet, dessutom var det en bibelbok som jag inte arbetat så mycket med tidigare. Men när jag hade landat i mitt beslut att tacka ja, då var det inte svårt att komma igång. Att dyka ner i Apostlagärningarna är som att ge sig ut på ett äventyr där Gud håller i rodret. Det är en berättelse om hur Gud tar helt vanliga människor, omständigheter, förutsättningar och platser och använder allt detta för att förändra världen. Det är svårt att inte ryckas med!

06
april
2018

Utmärkt guide till fördjupat lärjungaskap

Omslag Matt 500

--- Denna artikel är även publicerad i tidnignen Till Liv ---

Utmärkt guide till fördjupat lärjungaskap

Önskar du eller din hemgrupp läsa igenom en bibelbok och söker en god och tillgänglig vägledning gör ni klokt i att ta del av Bibelguidens publikationer. Initiativtagaren och redaktören Reine Toth har gjort ett stort jobb med serien och under hösten kunde Bibelguiden utge sin tionde publikation. Författare är Daniel Hjort, präst inom EFS och doktorand i Nya testamentets exegetik vid Lunds universitet.

En guide till Matteusevangeliet, som Daniel Hjorts bok heter, inleds med en saklig framställning av evangeliets tillkomsthistoria. Författaren visar på dess syfte, struktur och historiska förankring.

Därefter följer koncentrerade och innehållsrika, men väl avvägda, kommentarer till bibeltexterna. Det märks under läsningens gång att det är en bibelvetare som guidar oss. På ett lågmält sätt leder Hjort läsaren in i tolkningen och ger små fingervisningar om vad vi bör notera för att landa rätt i vår förståelse. Evangelietexter som många av oss lyssnat till i predikningar sätts genom de något längre textavsnitten in i ett vidare sammanhang och vi får hjälp att se hur Matteus låtit genomgående teman binda samman sin framställning.

05
april
2018

Release av En guide till Apostlagärningarna på gång!

Standing book Apg 500

Välkommen på release för En guide till Apostlagärningarna!

Välkomna på bokrelease för "En guide till Apostlagärningarna"! Skriven av Anna Enberg. 

  • När? 17 april kl. 19:00 – 21:00
  • Var? Härnakyrkan, Ljungsbro

Boken är del i en serie om Nya Testamentets böcker som ges ut av Bibeln Idag. Serien är en hjälp för den som vill utveckla sin relation till Bibeln – till djupare förståelse för vad texten betydde för de ursprungliga mottagarna och djupare efterföljelse i det egna livet. Utformningen med korta kärnfulla kapitel och ett omfångsrikt frågematerial gör att den lämpar sig väl både för bibelstudiegrupper och enskild bibelläsning. Seriens författarskara utgörs av unga ledare inom den svenska kristenheten.

Under releasekvällen föreläser författaren på ämnet: "Apostlagärningarna - en resa från Jerusalem till Rom". Självklart ges möjlighet till bokinköp, samtal och fika.

Anmäl dig gärna via Facebook-evenemanget här eller via e-post.

20
mars
2018

Årsmöte 2018

 

Välkommen på årsmöte!

21 april har Bibeln idag sitt årsmöte. Alla är välkomna, medlemmar* har rösträtt. Det blir fika, en föreläsning om hur den digitala revolutionen påverkar oss som bibelläsare och sedan årsmötesförhandlingar där bland annat nya stadgar ska tas upp. 

Tid: 21/4 15-18
Plats: Bangårdsgatan 4A, Uppsala
Anmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

*Medlem i Bibeln idag räknas den som tecknat eller mottagit enskild prenumeration för den tryckta utgåvan av Bibeln idag för eget bruk, såvida vederbörande inte uttrycker önskan om motsatsen. En prenumeration ger ett individuellt medlemskap även om prenumerationen delas av flera.

<<  1 2 [34 5 6 7  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.