Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

02
augusti
2011

Åter i vardagen

En sommar ligger bakom, även om vi säkert har ett par dagar av värmande sol kvar. Vardagens utmaningar möter. Många är vi som återkommer från ett par veckor med något ut över det vanliga, till den vardag som ibland uppfattas som grå. Själv möter mig mailboxen fylld med både roliga besked, beställningar men även jobbiga saker att ta tag i. För ett tag sedan läste jag en forskare som menade att det första man ska göra på arbetsdagen är det som kräver mest koncentration eller det som är viktigast.

Allt eftersom en arbetsdag går så blir vår skärpa sämre och uppgifter som är splittrande och inte kräver lika mycket koncentration kan ta vid. Han rekommenderade till exempel att läsa mailen strax innan lunch eller lagom till eftermiddagskaffet

Utifrån denna teori har jag börjat med rutinen att läsa dagens text och kommentar ur Bibeln idag det första jag gör när jag kommer in på morgonen. Det hjälper mig att få rätt fokus på dagen innan alla andra splittrande budskap når mig. Med Ordet som följeslagare riktas mitt liv åt det håll Herren vill för varje dag. Vilken välsignelse Guds ord kan vara! Välkommen med in i en höst som lär bli allt annat än grå. Gud är i högsta grad levande och verksam. I hans ord finner vi energi för dagen. Nu kör vi...

Olof Brandt, generalsekreterare Bibeln idag

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.