fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

24
oktober
2017

Författare 2 Hans Dahlén

Hans Dahlen small

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat fyra nya författare för Bibelguiden och författare nummer två är Hans Dahlén som ska skriva En guide till Hebreerbrevet. Hans är född och uppvuxen i Uppsala, där han också studerat till präst vid Johannelunds teologiska högskola. Han bor nu i Lund och jobbar som präst i EFS-kapellet. Hans är gift med Johanna och  har två barn, Joel och Mirjam.

Har du några inspirationskällor du vill lyfta?

Jag har och använder flera av LarsOlov Erikssons bibelkommentarer, och han är skicklig på att lyfta fram textens tanketråd och budskap.

Varför tycker du det är roligt med just Hebreerbrevet?

Hebreerbrevet handlar om Jesus, men det är fullt med anspelningar och motiv från gamla testamentet: templet, offer, präster, Melkisedek med mera. Det ska bli intressant att fördjupa sig i dessa, och hur de i Hebreerbrevet används för att upphöja Jesus, och uppmuntra och förmana läsarna.

Varför tackade du ja?

Jag får fördjupa mig i en bibelbok, och öva min förmåga att i text vägleda i studiet av bibeln, och tydliggöra textens budskap till oss idag. Det ligger ju nära det jag gör på regelbunden basis som präst. Att den är tänkt att passa även ovana bibelläsare känns både kul och utmanande.

Bibelguiden och unga författare

"Bibelguiden är ett djärvt projekt eftersom författarna till serien är unga kristna ledare mellan 25 och 40 år. Det är därför med största ödmjukhet vi har tagit oss an uppgiften att skapa detta material. Vi hoppas att detta initiativ ska sända ut hopp och positiva signaler bland kristna i vårt land."

Läs mer om Bibelguiden här

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.