fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

25
oktober
2017

Författare 3 Hanna Simonsson

Hanna Simonsson2 small

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat fyra nya författare för Bibelguiden och författare nummer tre är Hanna Simonsson som ska skriva En guide till Första och Andra Thessalonikerbrevet. Hanna är 26 år gammal (född -91) och är just nu bosatt i Varberg. Hon är född och uppvuxen i en prästfamilj och är lillasyster i en skara med 8 barn. 

Berätta lite om dig själv

Pappa arbetade som präst i en liten by där jag hade mina barndomsår. Vi flyttade sedan vidare, och jag flyttade hemifrån när jag var 16 år. Tron har alltid varit en stor del av mitt liv. Dels genom min fostran, när föräldrarna ville ge det viktigaste de visste om till oss barn, men också i vändan då barnatron ska bli ”min egna tro”. När jag tog studenten börjar jag att jobba med Youngsters, som då kallades för Barn-Oas. I det arbetet är det evangelisation, inspiration, nytänk, utmaning, utveckling osv för både barn och vuxna som vi får ge! När jag inte jobbar så fotograferar jag, syr, promenerar en kylig vacker höstdag, eller fiskar för att koppla av.

Jag är uppväxt med en bibel som central del i familjen och huset. Den var ofta uppslagen på köksbordet eller arbetsbänken, lättillgänglig för att börja läsa. Det tänket har jag själv anammat i mitt vuxna liv, att bibeln ska vara lättillgänglig att läsa, rent praktiskt. Men när vi väl läser Guds ord, så finns det gånger där ord kan bli stora, krångliga och svåra.

Denna utmaningen vill jag ta med mig när jag skriver bibelkommentaren. Att Guds ord ska kunna bli lättillgängligt för oss att läsa, praktiskt och teoretiskt, så att vi enklare kan tillämpa Bibelns ord i våra liv.

Detta var varför jag tackade ja till att skriva. Också för att det både känns roligt och utmanande. Man skriver för andra, men minst lika mycket för sig själv!

Bibelguiden och unga författare

"Bibelguiden är ett djärvt projekt eftersom författarna till serien är unga kristna ledare mellan 25 och 40 år. Det är därför med största ödmjukhet vi har tagit oss an uppgiften att skapa detta material. Vi hoppas att detta initiativ ska sända ut hopp och positiva signaler bland kristna i vårt land."

Läs mer om Bibelguiden här

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.