fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

26
oktober
2017

Författare 4 Victoria Vasquez

Victoria Vasquez small

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat fyra nya författare för Bibelguiden och författare nummer fyra är Victoria Vaquez som ska skriva En guide till Första och Andra Timotheosbreven och Titusbrevet. Victoria är född och uppvuxen i Stockholm, men bosatt i Uppsala sedan augusti 2015. Jobbar i Uppsala Pingst vid sidan av teologistudierna på Johannelunds teologiska högskola.

Har du några inspirationskällor du vill lyfta?

NT Wright och Timothy Keller uppskattar jag mycket och då särskilt deras fantastiska sätt att hitta anknytningspunkter som öppnar upp texten och teologin. De är på så sätt teologiska på ett åtkomligt sätt, och det inspireras jag av.

Varför tycker du det är roligt med just dessa tre brev?

Timoteusbreven och brevet till Titus är två mycket personliga brev där man bland annat får en inblick i Paulus omsorg om sina två lärjungar. Breven innehåller mycket praktiska råd, uppmaningar och uppmuntran som jag tror Gud också vill visa och ge till oss idag. Samtidigt innehåller det också en del passager som kan upplevas svåra, och där ser jag fram emot att få gräva för att få en djupare och bättre förståelse.

Varför tackade du ja?

Jag tackade ja till att skriva eftersom jag själv är användare av Bibelguiden och tycker mycket om serien. Det känns därför extra roligt att få vara med och bidra till serien.

Bibelguiden och unga författare

"Bibelguiden är ett djärvt projekt eftersom författarna till serien är unga kristna ledare mellan 25 och 40 år. Det är därför med största ödmjukhet vi har tagit oss an uppgiften att skapa detta material. Vi hoppas att detta initiativ ska sända ut hopp och positiva signaler bland kristna i vårt land."

Läs mer om Bibelguiden här

Kommentarer (3)

 • Henrik Berglund

  Kommentar gjord 10.03 den 24 november 2017 |
  Hej!
  Vad roligt att det är på gång en bibelguide till pastoralbreven. Jag träffade några ungdomar igår som vill sätta igång att studera Timoteusbreven. Jätte roligt. När beräknas denna bibelguide vara släppas? Har ni några andra tips på material för en liten grundläggande bibelstudiegrupp angående Timoteusbreven?
  Tack för erat arbete.
  Allt gott
  /Henrik Berglund

  Besvara

  • Olof

   Kommentar gjord 10.12 den 30 november 2017 |
   Tyvärr inga andra material just nu. Finns mer information om när böckerna släpps på www.bibelguiden.se men det är ett tag kvar kan man säga.

   Besvara

   • Henrik Berglund

    Kommentar gjord 10.18 den 30 november 2017 |
    Ok, tack för svar.

    Besvara

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.