fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

15
Maj
2016

Glöm inte att kolla oljan!

Glöm inte att kolla oljan!

 

Äntligen börjar det bli säsong för en av mina favoritsysslor i trädgården. Gräsklippning! För somliga kan det förefalla absurt, men jag finner en avkoppling i att gå varv efter varv med en brummande, välsmord maskin och se det välansade resultatet växa fram en gräsklipparbredd i taget. Varv efter varv medan tankarna får vandra fritt.

Medan jag rullar ut gräsklipparen från förrådsskjulet och kontrollerar innehållet i bensintanken tänker jag på mailet från fastighetsägaren som plingade in i mobilen förra veckan. ”Dags för gräsklippningstider! Kolla gärna oljan så motorn mår bra.” Självfallet vill jag att motorn ska må bra, fungera optimalt och göra mitt arbete så lätt och smidigt som möjligt. Men det fungerar inte med vilken olja som helst. Jag kan inte ta olivoljan från skafferiet och hälla i gräsklipparen. Jag kan inte heller ta låsoljan jag använde när nyckeln kärvat fast i bildörren. Och jag vill inte ens tänka på vad som skulle hända om jag försöker stoppa gräsklipparen full med kapslar av fiskleverolja! Nej, rätt maskin kräver rätt slags olja! Och gräsklipparen behöver inget mindre än gräsklipparolja!

Medan jag försöker klippa rent under vinbärsbuskarna tänker jag på att vi de senaste åren i Sverige har sett ett ökat intresse för andlighet i olika former. Det är som att Medel Svensson börjat få upp ögonen för att vi människor är andliga varelser i behov av något mer än bara mat för dagen och någonstans att sova. Precis som gräsklipparen behöver vi något mer än bara bensin och ett förrådsskjul. Vi behöver smörjande olja för att våra livs motorer ska må bra och kunna fungera optimalt.   

I Bibeln liknas ofta den Helige Ande vid en olja, en smörjelse. (Jmf. 1 Joh 2:20, Jes 44:3, Luk 4:14-21, Matt 25:1-13) Något som behövs för att vi ska må bra, fungera som människor och kunna utföra det verk Gud skapat oss för att göra. Men precis som med gräsklipparen så fungerar det inte med vilken olja som helst. Det blir helt enkelt inte lika bra om vi försöker smörja våra livs motorer med någon annan sorts ande-olja än den vi var skapade för. Vi behöver extra premium, specialanpassad, ren ande-olja av högsta kvalitet. Helig Ande från Gud med andra ord!

Idag är det pingstdagen. Den dag då vi minns hur de första lärjungarna fylldes av Helig Ande och på ett kraftfullt sätt predikade evangeliet om Jesus Kristus. Omkring 3000 människor tog emot de goda nyheterna på en enda dag och det var bara början! Drygt 2000 år senare vill Gud på samma sätt smörja upp ditt och mitt rostiga maskineri så vi kan må bra, fungera som det var tänkt och tjäna Gud och våra medmänniskor med glädje!

Jag lyssnar till motorns välsmorda brummande och gläds åt att ha en Gud som vet vad jag behöver för att mitt liv ska fungera optimalt. En Gud som påminner mig att kolla oljan. En Gud som genom bön och Bibelstudium dagligen låter mig fylla på med sin Helige Ande.

/Kristina Thorn

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.