fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

10
december
2020

Här för att stanna-rapporten

 lightstock 526855 full user 43207869 webb

Över 50 procent lämnar tron innan vuxen ålder – men det går att göra något!

Inom kyrkans värld har jag inte mött någon som påstått annat än att arbetet med barn och unga bör prioriteras. Att ge tron vidare till den uppväxande generationen påstås till och med ofta vara högsta prioritet. Trots detta ser vi att mängder med unga lämnar tron innan vuxen ålder. Barn och ungdomsfrågor lyfts bort från församlingsledningar och delegeras till andra grupper. I många sammanhang krävs det ingen särskild utbildning eller gåva för att få undervisa barnen (annat än ett utdrag ur polisregistret). Tänk om vi hade samma kravspecifikation på en barnledare som på en som skulle predika för vuxna?

Här för att stanna ger verktyg för församlingar att ta prioriteringen av barn och unga på allvar, finna ett gemensamt språk för strategi och vision samt presentera nycklar för att ge barn och unga en växande tro som håller.

I rapporten presenteras det arbete vi gjort under 2020 och vad vi funnit. Du kan läsa om bakgrunden, våra bibliska principer och huvudteori för analys. Rapporten har fem stora avdelningar som presenterar det vi anser är viktigast att lyfta fram från det vi sett:

  1. Över 50 procent försvinner
  2. Det sociala benets dominans
  3. Föräldrar och församling
  4. Behovet av nära relationer
  5. 10 byggstenar för livslångt lärjungaskap

Rapporten avslutas med utmaningar till egna reflektioner och möjliga steg vidare.

Läs rapporten direkt på skärmen.

Läs rapporten som nedladdningsbar pdf.

/Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., generalsekreterare Bibeln idag

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.