fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

24
juni
2020

Martin Helgesson skriver om Andra Korinthierbrevet

martin

Martin Helgesson

Martin Helgesson arbetar som predikant i Roseniuskyrkan i Stockholm, med Apologia - centrum för kristen apologetik och finns med i ledningsgruppen för Langham Sverige, ett nätverk för textutläggande predikan. Martin är uppväxt i Västerbotten, men har bott i Stockholm sedan 2005 där han studerat filosofi och idéhistoria. Sedermera har Martin också studerat teologi vid  Covenant Theological Seminary i St. Louis. Martin är gift med Ulrika och tillsammans har de tre barn. 
Har du några inspirationskällor du vill lyfta?
Jag har lärt mig mycket av mina förebilder och min förankring i rörelsen för textutläggande predikan. Mark Meynell, Timothy Keller och min egen kollega Stefan Gustavsson hör till dem som lärt mig att vara uppmärksam på texten och ha en stor förväntan på att texten hänger ihop och har något att säga nutida läsare.

Varför tycker du det är roligt med just Andra Korinthierbrevet?
Det är roligt att få lyfta fram ett brev som normalt inte får så mycket uppmärksamhet. Jag tycker också om att det är ett brev där Paulus vågar öppna sitt hjärta och vara oerhört personlig med sina läsare och medarbetare i evangeliet. Det har många oerhört intressanta avsnitt och har inspirerat en av mina favoritpredikningar någonsin (men det får man vänta med läsa tills boken är klar). 
 
Varför tackade du ja?
Jag tycker hela serien Bibelguiden och visionen bakom den är väldigt rolig och viktig. Vi behöver bra material som inspirerar till att läsa Bibeln och att låta Guds tilltal göra skillnad i våra liv. 
 

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.