fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

23
oktober
2017

Författare 1 Johannes Leckström

Johannes Leckström small

Fyra nya författare!

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat fyra nya författare för Bibelguiden och först ut är Johannes Leckström som ska skriva En guide till Andra Korinthierbrevet. Johannes prästvigdes 2013 i Göteborg och just nu arbetar han i Älmhults församling med ett särskilt fokus på ungdomar och konfirmander. Han brinner för bibelutläggande predikan och apologetik. Under sin uppväxt i Göteborg var han aktiv i Björkekärrs församling (Svenska Kyrkan). Johannes var flitigt deltagare på läger inom Oasrörelsen och Credo och förutom församlingsengagemang var han engagerad i Credo-grupper. Senare har han också varit med i styrelsen för Apologia, och är fortfarande aktiv i föreningen Theofil i Lund. Han är gift med Sofia och har tre döttrar.

Har du några inspirationskällor du vill lyfta?

"Mitt mål kommer att vara att ligga så nära texten som möjligt, men samtidigt låta den tala väldigt konkret in i vår tid. Detta perspektiv har jag framförallt fått av John Stott. Hans enkelhet i sina utläggningar och hans sätt att göra texten aktuell är en oerhörd inspiration! En annan författare som jag gärna läser (och lyssnar på) är Timothy Keller som verkligen har en gåva i att utmana vår tid och visa att den kristna tron är sann och relevant idag."

Varför tycker du det är roligt med just Andra Korinthierbrevet?

"Under mina teologistudier fokuserade jag vid några tillfällen på just Andra Korintierbrevet. Den akademiska ingången är väldigt spännande och givande, men nu ser jag verkligen fram emot att få jobba igenom detta mycket personligt skrivna brev med ett annat perspektiv: Hur tillämpar vi det i våra liv? Vad spelar det för roll för kyrkan idag? Här finns så oerhört mycket att hämta och jag tror att Andra Korintierbrevet, som ibland hamnat lite i skymundan, kan ge oss en fascinerande inblick i de första kristna församlingarnas liv."

Varför tackade du ja?

"Jag tror verkligen på visionen att ge ut bra och enkla bibelguider på svenska. Jag kände en oerhörd glädje och längtan inför detta projekt, och jag tror att jag kan klara ut uppgiften (med hjälp och förböner)."

Bibelguiden och unga författare

"Bibelguiden är ett djärvt projekt eftersom författarna till serien är unga kristna ledare mellan 25 och 40 år. Det är därför med största ödmjukhet vi har tagit oss an uppgiften att skapa detta material. Vi hoppas att detta initiativ ska sända ut hopp och positiva signaler bland kristna i vårt land."

Läs mer om Bibelguiden här

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.