Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

28
september
2016

Viktigt eller oviktigt?

Viktigt eller oviktigt? 

 

IMG 0444

Trots att vi lever i en digitaliserad tidsålder har jag, liksom de allra flesta svenskar, en brevlåda. En sådan där vanlig, grön plastlåda med ett lock som efter många års flitigt användande sitter på trekvart. Varje dag besöker jag denna låda där den sitter fastskruvad vid landsvägen i den långa raden jämte grannarnas likadana lådor. 

Processen är snabb och i det närmaste automatisk. En blixtsnabb sortering delar upp posten i två högar. Den ena, som i ärlighetens namn till 99% består av reklam stämplar jag som ”oviktig” och skänker följaktligen direkt till min fyrbenta dokumentförstörare med tassar, nos och vassa små valptänder. Den andra högen klassificerar jag som ”viktig post”. En heterogen blandning med allt från färgglada vykort från familjemedlemmar på resa, brev med en personlig prägel från någon vän, fönsterkuvert, tidningar och magasin, kritvita kuvert med någon statlig myndighets prydliga logotyp, eller helt enkelt det stora orangea kuvertet. Två högar. Viktigt eller oviktigt.

Men tänk om du en dag skulle hitta ett handskrivet kuvert i din brevlåda med det kungliga monogrammet på. I vilken hög skulle du lägga det? Viktigt eller oviktigt?  Jag känner mig rätt säker på att oavsett vad du anser om kungahuset och monarkin skulle nyfikenheten få överhand och du skulle blixtsnabbt sprätta upp kuvertet för att se vad kungen kan tänkas vilja meddela dig. Eller hur?!

Blir det någon skillnad i ditt mentala sorterande om jag säger att Kungen är Gud och att brevet med det kungliga monogrammet är Bibeln? Är du lika nyfiken på vad Kungarnas Kung vill säga dig som du är på vad någon jordisk myndighet vill meddela dig om? Öppnar du Bibeln med samma iver och förväntan som du öppnar brevet från en kär vän?

I vilken hög kommer kärleksbrevet från din Far i himlen att hamna idag? Viktigt eller oviktigt?

/Kristina Thorn

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.

Stöd Bibeln idag

plusgirot
67 65 25-9


swish logo secondary cmyk
123 452 41 87

  • image
  • Bibeln idag
  • Vandra genom Bibeln
  • Beställ Bibeguiden

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.