Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

Resan genom Bibeln – 100 spännande berättelser för hela familjen

Pris: 199kr

3 eller mer 180kr
10 eller mer 170kr
- +

 

 

Resan genom Bibeln är ett nytt spännande material som ska engagera barn i åldrarna 7 – 12 år.

Varje ung människa som ger sig in i Resan genom Bibeln blir inbjuden att göra det tillsammans med en annan kristen – sin ”Bibelkompis” – för att resa tillsammans genom, både Bibeln och livet.

Resan genom Bibeln utrustar er att utforska 100 bibelberättelser, diskutera tro och upptäcka den stora berättelsen som löper genom Bibeln.

Är du redo att ge dig av på resan? I sådana fall, läs vidare…

De 100 bibelläsningarna är sorterade i 20 etapper där varje etapp inkluderar 5 bibelberättelser. Resan genom Bibeln ger dig verktyg för att utforska en av dessa fem berättelser i detalj och de övriga fyra i en sammanfattning, med extra material tillgängligt online.

Varje resa börjar med en liten bild för att introducera berättelsen, några frågor att fundera kring och en tidslinje som hjälper dig att förstå var denna del av Bibeln utspelar sig i den större helhetsbilden av Gamla eller Nya testamentet.

När du sedan vänder sida så finner du en något större bild och 10–15 verser från Bibeln som ni läser tillsammans. För att hjälpa dig att placera dessa verser i den större bibelberättelsen så finns det korta introduktioner till vad som händer precis före och efter.

Vad vill du utforska efter det? Resan genom Bibeln låter dig välja! På motsatta sidan med bibelverserna finner du några olika sätt att utforska bibelberättelsen. Du kan:

  • utforska mer med Upptäck Bibeln
  • fundera kring barns frågor angående berättelsen i Prata tillsammans
  • lära dig några fakta i Vet du att…
  • göra en Aktivitet
  • Prata med Gud

Eller så kan du öppna upp sidan och visa en bild som illustrerar alla fem bibelberättelser i den etappen. Du kommer då att se var de små bilderna kommer från – och du kommer att upptäcka mycket, mycket mer när ni studerar bilderna tillsammans. När du sedan stänger igen bilden och vänder på bladet så finner du fyra bibelberättelser till från etappen. Upptäck var dessa utspelar sig i den större helhetsbilden, svara på frågorna tillsammans och gå till hemsidan för att hitta mer om dem.

Du kan använda Resan genom Bibeln hemma, i skolan, i kyrkan, med din familj, dina vänner eller i din grupp i kyrkan.

Ladda ner ett smakprov här.
Besök gärna materialets hemsida här.

Din varukorg

Stöd Bibeln idag

plusgirot
67 65 25-9


swish logo secondary cmyk
123 452 41 87

Senaste blogginläggen

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.