fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

Insteg - Första Moseboken 1–15

Pris: 40kr

3 eller mer 35kr
8 eller mer 25kr
- +

INSTEG är ett bibelgruppsmaterial utgivet av Bibeln idag i samarbete med Svenska Evangeliska Alliansen. Häftet finns även utgivet på norska i ett samarbete mellan iTro.no och NLM ung. Grundprincipen med INSTEG-häftena är att på ett lättillgängligt sätt guida läsaren in i bibeltexter som vid en första genomläsning kan erbjuda visst tuggmotstånd, och att samtidigt bidra med frågor och reflektioner som stimulerar till fortsatta samtal.

Detta häfte innehåller åtta samlingar med utgångspunkt i Första Moseboken 1–15 – även kallat för urhistorien. Varje samling består av en bibeltext, en undervisande text baserad på denna samt förslag på samtalsfrågor.

Detta bibelstudiematerial går igenom utvalda delar av Första Moseboken. Här får vi den bibliska presentationen av några av tillvarons mest grundläggande frågor: skapelsen och människan som Guds avbild, men också syndafallet och dess konsekvenser. Vi får lära känna Gud både som vår domare och som vår frälsare, och vi får komma Israels stamfar Abraham inpå livet – en bekantskap som kastar ljus över våra liv även som kristna. Fokus i utläggningarna ligger på att förstå vad den ursprungliga författaren ville få sagt, snarare än på spekulationer om enskilda detaljer i det som står. Under resans gång får vi en introduktion till Gamla testamentets världsbild, och till hur Gud själv börjar göra sig känd för sin i synd fallna mänsklighet.

Vår önskan är att du som använder häftet ska får lära känna Gud och hans Ord på ett djupare sätt, och på så sätt lära dig mer om vad den kristna tron går ut på. Med önskan om Guds välsignelse över en samling!

Din varukorg

Stöd Bibeln idag

plusgirot
67 65 25-9


swish logo secondary cmyk
123 452 41 87

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.