fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

Insteg - Romarbrevet

Pris: 40kr

3 eller mer 35kr
8 eller mer 25kr
- +

INSTEG är ett bibelgruppsmaterial utgivet av Bibeln idag i samarbete med Svenska Evangeliska Alliansen. Häftet finns även utgivet på norska i serien LEVENDE TRO i ett samarbete mellan iTro.no och NLM ung. Grundprincipen med INSTEG-häftena är att på ett lättillgängligt sätt guida läsaren in i bibeltexter som vid en första genomläsning kan erbjuda visst tuggmotstånd, och att samtidigt bidra med frågor och reflektioner som stimulerar till fortsatta samtal.

Detta häfte innehåller åtta samlingar med utgångspunkt i Romarbrevet. Varje samling består av en bibeltext, en undervisande text baserad på denna samt förslag på samtalsfrågor. 

Detta bibelgruppsmaterial går igenom utvalda delar av Paulus brev till romarna. Romarbrevet är Nya testamentets längsta brev, och det har haft stor inverkan på den kristna kyrkan. Här ges en av de mest systematiska presentationerna av den kristna trosläran, och vi introduceras till begrepp som synd och nåd, lag och evangelium, rättfärdiggörelse och tro. Den röda tråden genom brevet är läran om rättfärdiggörelse genom tro på Kristus, vilket i klartext betyder att vi kan få en rätt relation till vår Skapare om och endast om vi vill ha Jesus som vår personlige Herre. Men Romarbrevet fokuserar också på de konsekvenser somtron är tänkt att få, både i våra egna liv och i våra möten med andra människor. Paulus skrev sitt brev under vintern 56/57 e Kr, troligen då han befann sig i den grekiska staden Korinth.

Vår önskan är att du som använder häftet ska får lära känna Gud och hans Ord på ett djupare sätt, och på så sätt lära dig mer om vad den kristna tron går ut på. Med önskan om Guds välsignelse över en samling!

Läs på skärmen

Din varukorg

Stöd Bibeln idag

plusgirot
67 65 25-9


swish logo secondary cmyk
123 452 41 87

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.