fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

Frågor och svar

Hur valdes vilka bibeltexter som är med?

Resan genom Bibeln följer samma läsningar som bibelläsningsplanen E-100.

Läs mer om arbetet med E-100 på e100challenge.

Var köper jag en bok?

Via Bibeln idags hemsida. bibelnidag.org

Vad kostar boken?

Rekommenderat pris är 199 kr. Och det finns mängdrabatter om man vill beställa till en församling.

Hur ser boken ut?

På startsidan finns en kort film som introducerar boken och där du kan få en känsla för den.

Du kan också ladda ner ett kapitel ur boken här.

Måste jag använde E-100 bibelläsningsplanen?

Nej, det behövs inte. Materialet håller i sig själv, E-100 (vars bibelläsningsplan finns tryckt i boken) kan kanske vara intressant för dig om du vill läsa igenom den stora historien på 100 dagar på egen del som förälder. 

Vem har skrivit boken?

Den är skriven i ett internationellt samarbete i Bibeln idags internationella organisation Scripture uniondär flera länder deltog.

Vad är en bibelkompis?

Varje barn som läser Resan genom Bibeln blir inbjuden att göra resan tillsammans med en äldre kristen person. Frågorna i boken ber ibland barnet att fråga sin bibelkompis. Det kan vara nästan vem som helst som vandrat före. Läs mer under bibelkompis här på sidan.

Vem kan vara en bibelkompis?

En förälder, en annan familjemedlem, gudförälder, mor- eller farförälder, äldre vän, barngruppsledare, präst/pastor, en student. Kort och gott vem som helst som känner barnet och vill följa med på resan. Medvandrare kan också vara ett bra begrepp, du går med barnet, möter texten och deras frågor. Funderar tillsammans och hjälper dem vidare.

Fungerar Resan genom Bibeln i familjer?

Resan genom Bibeln är ideal att använda i familjer. Föräldern är en av de mer naturliga kandidaterna till att vara en bibelkompis och ni kan tillsammans finna en tid för läsandet i veckoschemat. Resan genom Bibeln kan var hjälpmedlet som ger er 100 betydelsefulla samlingar kring Bibeln i ert hem.

Fungerar Resan genom Bibeln för kyrkor?

Ja, materialet lämpar sig utmärkt för söndagsskola eller andra grupper i kyrkan. Ni för naturliga frågor att fundera kring och kan till exempel gå igenom den femtedelen av etappen som presenteras extra i boken på samlingen för att sedan skicka med barnen de kvarvarande fyra berättelserna hem att läsa hemma.