fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

Välkommen till Resan genom Bibeln.

Resan genom Bibeln är ett nytt spännande material som ska engagera barn i åldrarna 7 – 12 år.

Varje ung människa som ger sig in i Resan genom Bibeln blir inbjuden att göra det tillsammans med en annan kristen – sin ”Bibelkompis” – för att resa tillsammans genom, både Bibeln och livet.

Resan genom Bibeln utrustar er att utforska 100 bibelberättelser, diskutera tro och upptäcka den stora berättelsen som löper genom Bibeln.

Är du redo att ge dig av på resan? I sådana fall, läs vidare…

Resangenom1

Resan genom Bibeln, tre delar

Resan genom Bibeln: boken

De 100 bibelläsningarna är sorterade i 20 etapper där varje etapp inkluderar 5 bibelberättelser.

Resangenom2

Resan genom Bibeln ger dig verktyg för att utforska en av dessa fem berättelser i detalj och de övriga fyra i en sammanfattning, med extra material tillgängligt online.
Varje resa börjar med en liten bild för att introducera berättelsen, några frågor att fundera kring och en tidslinje som hjälper dig att förstå var denna del av Bibeln utspelar sig i den större helhetsbilden av Gamla eller Nya testamentet.

När du sedan vänder sida så finner du en något större bild och 10–15 verser från Bibeln som ni läser tillsammans. För att hjälpa dig att placera dessa verser i den större bibelberättelsen så finns det korta introduktioner till vad som händer precis före och efter.

Resangenom5

Vad vill du utforska efter det? Resan genom Bibeln låter dig välja! På motsatta sidan med bibelverserna finner du några olika sätt att utforska bibelberättelsen. Du kan:

  • utforska mer med Upptäck Bibeln
  • fundera kring barns frågor angående berättelsen i Prata tillsammans
  • lära dig några fakta i Vet du att…
  • göra en Aktivitet
  • Prata med Gud

Resangenom3

Eller så kan du öppna upp sidan och visa en bild som illustrerar alla fem bibelberättelser i den etappen. Du kommer då att se var de små bilderna kommer från – och du kommer att upptäcka mycket, mycket mer när ni studerar bilderna tillsammans.

När du sedan stänger igen bilden och vänder på bladet så finner du fyra bibelberättelser till från etappen. Upptäck var dessa utspelar sig i den större helhetsbilden, svara på frågorna tillsammans och gå till hemsidan för att hitta mer om dem.

Resan Genom Bibeln: online för ”Bibelkompisar”

Eftersom du just nu läser det här materialet online så vet du redan var du finner resurserna. På sidan hittar du:

  • En introduktion till Resan genom Bibeln: allt om resan och att vara en bibelkompis.
  • Hur Resan genom Bibeln fungerar: Tips och idéer från experter för att göra det mesta av utmaningen – och för att göra det mesta av tillfällena som bibelläsning tillsammans kan erbjuda.
  • Att vara en Bibelkompis för ett barn, och se barnet möta Gud och utforska Bibeln, är ett privilegium – men det kan också vara skrämmande! Materialet som finns tillgängligt online för Bibelkompisar är till för att ge dig ett ökat självförtroende, hjälpa dig att prata med barnet, gynna eftertanke och dela upptäckter från de fem berättelserna i varje utmaning. Informationen på hemsidan kommer att hjälpa dig, som Bibelkompis, att göra det mesta av dessa samtal och ge dig en djupare relation med barnet.

Resan Genom Bibeln: online för barn

När du går igenom Resan genom Bibeln så kommer du att märka att det står att det finns ytterligare resurser online, på www.resangenombibeln.se. Titta här på hemsidan under ”ladda ner” där du kan ladda ner extramaterial till boken. Dessa resurser kan vara mallar för att göra pyssel, en karta, eller kanske en intervju att läsa.