Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

Dag 1 Guds röst som skapande kraft

1 Mos 1:1-5

 

1I begynnelsen skapade Gud himmel och jord.

2Jorden var öde och tom, djupet täcktes av mörker och en gudsvind svepte fram över vattnet. 3Gud sade: ”Ljus, bli till!” Och ljuset blev till. 4Gud såg att ljuset var gott, och han skilde ljuset från mörkret. 5Gud kallade ljuset dag, och mörkret kallade han natt. Det blev kväll och det blev morgon. Det var den första dagen.

Texten hämtad från Bibeln.se
 

Tänk på hur lång tid 10 år är. Hur gammal var du för 10 år sen? Vad har hänt den dess? Hur gammal är du om 10 år? Var kommer du vara då?

Okej, när du tänkt klart, tänk på en evighet, en tid utan början och utan slut, hur långt fram kan du tänka dig? Hur långt du än kommer är du inte ens halvvägs in i evigheten, för den tar aldrig slut. Våra hjärnor kan inte förstå och tänka på sådant.

Gud, som är evig, skapade jorden mitt i en sådan evighet. Gud skapade tid och rum åt oss, genom att tala, med sin röst. När Gud talar händer det saker, från ingenting blir någonting, och Gud såg att det var gott.

Jag vet inte om ditt inre känns som ett tomrum, som innan skapelsen, eller om det är knökfullt med känslor, tankar och kanske ljudet av en massa röster som vill påverka dig.
Kanske är du övertygad om att förändring i ditt, eller någon annans inre är omöjlig. Det verkar kanske för tomt, för mörkt eller för trångt. Men precis som Guds röst skapade och totalt förändrade ingenting till någonting, så kan Guds röst göra det i ditt liv. Guds röst är kraftfull och samtidigt mjuk, en del tänker faktiskt att när Gud skapade med sin röst, så var det genom sång.

Samma röst, med samma kraft, från samma Gud talar till sin kyrka och till varje person idag. Genom Bibeln, genom församlingen, genom vänner, konst och musik, datorspel och tv-serier och direkt till dig på många olika sätt.

Utmaning: Idag kan du fundera hur Guds röst låter i ditt liv, vad Guds röst har skapat i dig och vad längtar du efter att Gud ska tala till dig om? Kanske skulle du också fråga några runt omkring dig, hur har Gud talat till dig?

Text: Johannes Roswall

Tillbaka till förstasidan

Nästa dag

Stöd Bibeln idag

plusgirot
67 65 25-9


swish logo secondary cmyk
123 452 41 87

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.