Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

Dag 2 Bibeln som Guds röst

Texten hämtad från Bibeln.se

Jes 55:10-11

 
10Liksom regn och snö faller från himlen
och inte vänder tillbaka dit
utan vattnar jorden,
får den att grönska och bära frukt,
och ger säd att så och bröd att äta,
11så är det med ordet
som kommer från min mun:
det vänder inte fruktlöst tillbaka
utan gör det jag vill
och utför mitt uppdrag.

Ps 119:105

 
105Ditt ord är en lykta för min fot,
ett ljus på min stig.

2 Tim 3:14-17

 

14Stå kvar vid det som du har lärt dig och fått visshet om. Kom ihåg vilka lärare du har haft 15och att du ända sedan dina barnaår är hemma i de heliga skrifterna; de förmår ge dig den kunskap du behöver för att bli räddad genom tron på Kristus Jesus. 16Varje bok i skriften är inspirerad av Gud och till nytta när man undervisar, vederlägger, vägleder och fostrar till ett rättfärdigt liv, 17så att den som tillhör Gud blir fri från sina brister och rustad för alla slags goda gärningar.


Hur ska jag kunna höra Guds röst? Det låter så komplicerat och stort när man ställer frågan så. Men Gud har i själva verket gjort det lätt för oss att kunna lyssna in Honom, för det viktigaste sättet som han vill kommunicera med oss på är genom Bibeln.

Några saker vi kan se i dagens texter:

  • Guds ord har makt, vilket innebär att vi kan ta Bibeln på allvar.
  • Guds ord leder oss rätt i livet. Alltså kan vi läsa Bibeln med vetskap om att vi kan lita på Gud.
  • Guds ord rustar oss för att utföra Hans goda gärningar. Alltså växer vi i tro när vi läser.
  • Gud har gett oss Bibeln för vår skull, för att Han vill kommunicera med oss och hjälpa oss.

Det är helt sant att Bibeln är skriven i en annan tid och i en annan kultur men det betyder inte att den inte är relevant för oss. Texterna är inte i första hand något vi ska lyda, för Bibeln är inte en regelbok. Istället kan vi bara läsa texterna för vår egen skull, och ju mer tid vi tillbringar i Bibeln, desto lättare blir det att känna igen Hans röst.

Det går att leva som kristen och inte läsa Bibeln, självklart går det. Men det blir ett tämligen torftigt liv. Det kommer att damma om dig till slut. Guds ord är som ett vatten som släcker vår törst. Jag vill uppmuntra dig att ta tid för bibelläsning, för jag är helt övertygad om att Gud kommer att tala till dig genom det.

Utmaning: Memorera bibelordet Jes 41:10. Läs det högt för dig själv varje dag under en vecka.

Bön: Tack Herre, för att Du har gett oss Bibeln, så att vi kan läsa om Dina gärningar genom historien och se hur vi passar in i Din stora berättelse.

Text: Magnus Wingård

Tillbaka till förstasidan

Nästa dag

Stöd Bibeln idag

plusgirot
67 65 25-9


swish logo secondary cmyk
123 452 41 87

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.