Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

Dag 3 Jesus som Guds röst i vår värld

Texten hämtad från Bibeln.se

Joh 1:1-4, Joh 1:14

 

1I begynnelsen fanns Ordet, och Ordet fanns hos Gud, och Ordet var Gud. 2Det fanns i begynnelsen hos Gud. 3Allt blev till genom det, och utan det blev ingenting till av allt som finns till. 4I Ordet var liv, och livet var människornas ljus. 5Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.

14Och Ordet blev människa och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, en härlighet som den ende sonen får av sin fader, och han var fylld av nåd och sanning.

Heb 1:1-5

Många gånger och på många sätt talade Gud i forna tider till våra fäder genom profeterna,2men nu vid denna tidens slut har han talat till oss genom sin son, som han har insatt till att ärva allting liksom han också har skapat världen genom honom. 3Och han, som är utstrålningen av Guds härlighet och en avbild av hans väsen och som bär upp allt med kraften i sitt ord, har renat oss från synden och sitter på Majestätets högra sida i höjden. 4Han har blivit lika mycket mäktigare än änglarna som det namn han har fått i arv är förmer än deras. 5Ty aldrig har Gud sagt till någon ängel:

Du är min son,
jag har fött dig i dag,

eller:

Jag skall vara hans fader,
och han skall vara min son.

Tänk att Jesus var människa. Alltså en riktig människa. En människa av kött och blod och trötthet och frustration och glädje och kärlek. En människa som liksom vi behövde kläder på kroppen, mat i magen och vila.

När vi pratar om att bli mer lika Jesus, så faller jag ofta i att tänka att jag måste bli lite mer perfekt. För Jesus var perfekt, det var Han verkligen. Men så slås jag gång på gång av att den där perfektionen, inte en motsats till mänskligheten. För Jesus var människa.

Att bli mer lik Jesus betyder nog därför inte att gå ifrån det där mänskliga. Det betyder nog inte att övertala sig själv om att du nog visst måste ta en kaffe med den där vännen idag trots att du är så trött. Det betyder nog inte att vi aldrig får bli frustrerade på någon annans, i våra ögon, helt obegripliga beteende.

Men, det betyder nog att välja glädjen även när stormen yr. Att välja kärlek även när såren svider. Att våga dra sig undan från alla röster som säger något annat, och på nytt rikta blicken.

För det gjorde Jesus. Han kom till jorden och bodde mitt ibland oss och visade på hur vi som människor kan leva i den nåd och sanning Han oss ger. Jesus visar inte på hur vi ska gå rakt ifrån vår mänsklighet, utan tvärtom så tar vår Gud plats i en människokropp, kanske för att konkret visa att det är hans plan att vi är skapade till människor. Med allt det mänskliga. För Gud vill ta allt det där vi är och använda oss just så.

Bön: Gud, hjälp oss att våga vara människor skapade av dig. Hjälp oss vittna om Dig i denna världens stormar och svidande sår. Hjälp oss att leva våra liv på ett sätt som vittnar om att det liv du ger är något så mycket större.

Text: Julia Martinsson

Tillbaka till förstasidan

Nästa dag

Stöd Bibeln idag

plusgirot
67 65 25-9


swish logo secondary cmyk
123 452 41 87

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.