Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

Dag 7 Och nu då?

Texten hämtad från Bibeln.se

Matt 28:16-20

 

16De elva lärjungarna begav sig till Galileen, till det berg dit Jesus hade befallt dem att gå. 17När de fick se honom där föll de ner och hyllade honom, men några tvivlade. 18Då gick Jesus fram till dem och talade till dem: ”Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. 19Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn 20och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut.”


Sista dagen i planen idag. Vad roligt att du läst tillsammans med oss andra hela vägen hit. Jag hoppas att du fått ut mycket av det och att Gud talat till dig. Kanske känns det som om du nu nått resans slut. Frizon är ett antal dagar bort, läsplanen är klar. Nu då?

I texten ovan står lärjungarna lite med samma känsla. Jesus hade gått runt tillsammans med gänget och gjort hur mycket häftigt som helst, men så dog han...

Men han uppstod igen och återigen var man tillsammans med honom och kunde få se en massa coola saker. Och så försvann han...

Vi har redan läst om pingsten, vi vet hur det fortsatte för lärjungarna. Men enkelt tror jag inte det var. Rena berg-och dalbanan rent ut sagt. Ibland fort utför, läskigt eller med en härligt kittlande känsla i magen. 

Så är livet med Jesus för oss idag också. Ibland härligt, ibland tycks vi mest stå i kö och vänta på åkturen. Jag vet inte vilka känslor som följt dig de senaste dagarna. Men jag vet en sak. Vill du, så har Jesus lovat att vandra med dig. Han vill lära känna dig på djupet och hoppas att du vill följa honom varje dag framöver. 

Så jag ber att detta inte blir slutet på din resa med bibelläsning. Utan att du funderar på hur du ska fortsätta. Här som avslutning vill jag bjuda på några tips som gör det enklare.

  • Gick det inte så bra? Du är inte ensam, läs är.
  • Räkna med Gud. Han vill vara med i din bibelläsning och hjälpa dig att förstå och fördjupas i din tro.
  • Läs gärna med andra. Hitta ett sammanhang där du kan läsa. Antingen i en lokal kyrka eller tillsammans med andra via appar som Bibelstund eller Youversion. Eller t ex via forum som Facebook (sök på Anta utmaningen t ex)
  • Läs kommenterade planer. Gillade du att få lite hjälp i läsningen med en som tänkt i förväg? Kolla in Bibeln idag som bok eller som app (sök på Bibeln idag). Eller Bibelguiden. Eller någon av alla andra resurser som finns där ute.
  • Lär dig med om Bibeln. Det finns massor med podcastar och youtubekanaler med massor med bra kunskap för att hjälpa. Bibeln idag har en podcast och på Youtube kan jag inte låta blir att rekommendera Bible project.
  • Lär dig mycket mer om Bibeln.

Text: Olof Brandt

Tillbaka till förstasidan

Stöd Bibeln idag

plusgirot
67 65 25-9


swish logo secondary cmyk
123 452 41 87

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.