fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

Vad är det?

Ett roligt sätt att lära

Vi använder en teknik att lära in nyckelord och fakta så att du har en chans att komma ihåg det viktigaste. På så sätt kan du alltid ha med dig en översikt som gör det möjligt att placera in det du hör i predikningar och bibelstudier eller läser i den andakt där det hör hemma i den bibliska historien. Grunderna för seminariet skapades av några elever på en teologisk högskola i USA på 1970-talet. Sedan dessa har seminariet sprids till olika länder och olika språkgrupper. Till Sverige kom seminariet i slutet av 1980-talet och har sedan erbjudits till församlingar, bibelskolor, konfirmandgrupper och teologiskaseminarier. Vill du veta mer kan du alltid prata med din instruktör eller kontakta vårt kontor.

Alla sinnen engageras

I vandra genom Bibeln-seminariet engageras alla sinnen. Med rörelser, ordlekar, associationer och andra inlärningstekniker lär sig deltagarna Gamla eller Nya Testamentet - bit för bit.

Genom hela Bibeln

Vi kan idag erbjuda tre seminarier:

  • Vandra genom Gamla testamentet (3 timmar)
  • Vandra genom Gamla testamentet med extramaterial, t ex en kreativ genomgång av alla profetböcker (upp till 6 timmar, beroende på vad som läggs till).
  • Vandra genom Nya testamentet och de 400 tysta åren (5 timmar)
Personer, platser och årtal
  • Alla viktiga personer
  • Alla viktiga platser
  • All viktig kronologi
  • All viktig geografi
  • Alla viktiga förflyttningar
  • Nyckelord till alla bibelböckerna

Och allt detta på ett sådant sätt att du kommer ihåg det

Ett studium för hela familjen

Bibeldagen passar alltså utmärkt för en församlingsdag eller helg. För konfirmander och ungdomar är det en fantastisk möjlighet att på en kort tid skaffa sig ett grepp om Gamla eller Nya Testamentet och få ett intresse för Bibelns innehåll. 

Allt på en enda dag

Seminarierna är upplagda på 3-6 aktiva timmar. Vi kan lägga upp det som en heldag eller dela upp det på två dagar. 

Ju fler ju roligare

Det är svårt att genomföra seminarierna fullt ut om man är färre än 40 personer. Ett utmärkt tillfälle att bjuda in andra församlingar och deras konfirmandgrupper.

Kostar inte en förmögenhet!

Avgiften är 5000 Kr + 30 kr per kurshäfte och deltagare + resa.

Om kursen ligger på två dagar kan viss extra avgift tillkomma.

Vi rekommenderar församlingarna att ta ut en avgift på 100 kr per deltagare så blir oftast kursen självfinansierad, och behöver inte belasta församlingens budget

För bibelskolor knutna till folkhögskolor och för församlingar som samarbetar med studieförbund kan vi skapa andra lösningar.

Presenterats av Bibeln idag

Vandra genom Bibeln har under flera år arbetat med bibelundervisning för studenter och vuxna. Tillsammans med Bibeln idag, vill vi gemensamt arbeta för en ökad bibelförståelse och bibelläsande i vårt land. Bibeln idags hemsida

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.