fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

annons kop nu


Bibeln idag – en upptäcktsfärd genom hela Bibeln !

Vårt samhälle fyller oss med bilder om hur vi ska tänka, agera och leva. Dessa referensramar påverkar oss alla våra vakna timmar och riskerar att bli de enda landmärkena som vi kan navigera efter i vårt liv. Som kristna tror vi dock att Gud givit oss Bibeln för att vi ska ha en annan ledstjärna att navigera efter.

För att hitta denna ledstjärna behöver vi läsa Bibeln regelbundet och detta är väl något som de flesta kristna är medvetna om. Vi vill läsa i vår egen bibel därför att vi tror att det är Guds Ord. Och för att detta ord leder oss in i en stabil och växande närhet till Gud själv, det försäkrar ju oss kristna i alla tider. Ändå blir Bibeln liggande. Vi vill hjälpa dig genom att tipsa om vad du kan läsa varje dag och samtidigt få en kort kommentar till stycket.

En internationell bibelläsningsplan

Bibeln idag följer Scripture Unions internationella bibelläsningsplan. Scripture Union är en ekumenisk förening som startade 1867 i England och som nu finns i 130 länder och har ett högt anseende i alla samfund. Betraktelsen över varje dags text är olika i alla länderna.

Läsning av hela Bibeln

Bibeln idag ger dig en systematisk genomgång av hela Bibeln – en fascinerande utmaning! Vi har alla våra favorittexter, men det är viktigt att också läsa Bibeln i dess helhet. Gamla Testamentet har ju öppnat sig för oss nu med de nya översättningarna! Ge inte upp om GT ibland ändå bjuder tufft motstånd; kommentarerna i Bibeln idag kommer att hjälpa dig.

Centrala och mindre centrala texter

De mest centrala texterna, t ex evangelierna återkommer i planen med tätare mellanrum än andra. Vi har delat in texterna i A,B,C och D-texter. D-texterna kommenteras bara en enda gång under en längre cykel (det kan då röra sig om t ex delar av 3 Mosebok o.d.). För varje genomgång av GT har du gått igenom NT två gånger. Planen är ”rullande”, så du kan börja när som helst.

Skribenterna

I varje nummer medverkar ett antal olika skribenter. Vår redaktion har kontakt med mer än 250 skribenter från olika sammanhang, det är både präster, pastorer och lekmän. Vår redaktör heter Kerstin Klason.

Prenumerera idag, klicka här.

Stöd Bibeln idag

plusgirot
67 65 25-9


swish logo secondary cmyk
123 452 41 87

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.