fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

 

Vem levde först, David eller Daniel? 

Många av oss hört många av berättelserna i Gamla testamentet. Vi har läst om Noa och Mose, om Abraham och Jona, om Ester och Rut. Men det är inte alltid lätt att minnas hur de hänger samman.

Vandra genom Gamla Testamentet vill försöka hjälpa dig med just det. Inte presentera alla detaljer och alla bipersoner. Men väl måla upp de stora dragen genom Gamla testamentets 39 böcker.

 

Sagt om våra vandringar

Man fick en röd tråd från början till slut i det historiska perspektivet och religionen fick man på köpet. Man hann aldrig nicka till.
Maria Halvarsson klasslärare

 

Helt fantastiskt att som lärare få ta del av denna spännande och intressanta resa genom GT. Man får följa nyckelpersonerna i GT fram till vår tideräknings början. Instruktören knyter an sin historia med drama, minnesbilder och begrepp för att få oss att lättare komma ihåg. Detta gör han på ett väl genomfört och pedagogiskt sätt. Fördelen med detta är att vi som lärare ochså kan ta med denna pedagogik till våra klasser. Man förstår även dagens konflikter i Israel bättre när man fått den här bakgrunden.
Mona-Liz Hedren-Jonsson SVA-lärare

 

"Det var otroligt att få en sådan bra överblick över hela GT. Vädigt bra kombination med berättelser och nyckelord att knyta upp det med. Gester, rörelser o ord att gå igenom hela GT på väldigt kort tid, och med hjälp av det komma ihåg. Stort tack!"

Helen

 

"Det var en underbar dag. Vi var alla så upplyfta och t o m de mindre kyrkliga funderade på gammaltestamentliga profeter hela helgen.

Vandra genom GT blev för oss alla anställda och kyrkoråd en aha-upplevelse. Många fick nya kunskaper och andra fick fräscha upp gamla kunskaper. Vår guide hade förmåga att med värme, humor, kunskap och respekt göra alla närvarande till deltagare. Det blev många hjärtliga skratt och den pedagogiska idén att använda hela kroppen är framgångsrik. Har ni inte provat på en vandring genom GT, så bör ni göra det. Det kommer att bli en oförglömlig dag! Det bästa vi varit med om när det gäller att levandegöra Gamla testamentets budskap och röda tråd."

Richard Marklund, kyrkoherde i Nederluleå församling

 

"Bibelns dag i januari 2011 firades gemensamt för alla kyrkor i Ulricehamn under stor uppslutning med en mäktig ekumenisk manifestation där Bibeln stod i centrum. Vår guide  ledde vandringen genom de historiska böckerna i Gamla Testamentet på ett snillrikt pedagogiskt och djupt själavårdande sätt. Vi tackar Gud för att Vandra genom Bibeln finns också i vårt land och kan varmt rekommendera fler församlingar att samlas kring Bibeln så som vi gjorde här i Ulricehamn."

Carl Sjögren, kyrkoherde i Ulricehamn

 

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.