Författarna

Möt våra författare

En guide till Andra Korinthierbrevet

Martin Helgesson

Martin Helgesson (född 1985), som arbetar som predikant i Roseniuskyrkan, Stockholm (ELM), samt för Apologia Centrum för kristen apologetik. Han har studerat filosofi och idéhistoria vid Stockholms universitet och teologi vid Covenant Theological Seminary i St. Louis. Martin ingår också i ledningsgruppen för den Langham Sverige, ett nätverk för bibelutläggande predikan.

En guide till Hebreerbrevet

Hans Dahlén

Hans Dahlén (född 1985) är präst och jobbar med idrottsmission inom KRIK – Kristen Idrottskontakt. Hans har studerat på Johannelunds teologiska högskola, och har tjänstgjort i EFS-kapellet i Lund.

En guide till Markusevangeliet

Johannes Sköldengen

Johannes Sköldengen (född 1984) är präst i S:t Matteus församling, Stockholms stift. Han studerade på Johannelunds teologiska högskola och Uppsala Universitet. Johannes prästvigdes i Göteborg 2013 och har tjänstgjort i EFS och Svenska Kyrkan.

En guide till 1 & 2 Timotheosbrevet och Titusbrevet

Victoria Vasquez

Victoria Vasquez, född 1992, är bibelärare och doktorand i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet. Hon är bosatt i Uppsala och har en kandidatexamen i teologi från Johannelunds teologiska högskola och magisterexamen i bibelvetenskap från Uppsala universitet.

 

En guide till 1 & 2 Thessalonikerbrevet

Hanna Simonsson

Hanna Simonsson, född 1991 och bosatt i Göteborg. Utbildad inom event marketing and management och arbetar som verksamhetsutvecklare och projektledare i Oasrörelsen. 

En guide till Johannesevangeliet

Ludvig Nyman

Ludvig Nyman, född 1988, är lärare i Nya testamentet på Akademi för Ledarskap och Teologi (ALT) i Örebro. Han har en teologie kandidatexamen från Örebro teologiska högskola och en teologie masterexamen från Lunds universitet. Doktorand i Nya testamentets exegetik vid Lunds universitet. 

En guide till Filipperbrevet

Jonas Nordén

Jonas Norden, född 1978, är prästvigd med nuvarande tjänst i EFS, Betaniakyrkan i Malmö. Jonas studerade teologi på Johannelunds teologiska högskola 2002-06 och har tidigare haft tjänst i EFS-kyrkan i Örnsköldsvik (2006-12), samt som EFS-missionär till Mekane Yesuskyrkan i Etiopien (2012-16).

En guide till Apostlagärningarna

Anna Enberg

Anna Enberg (född 1983) är doktorand i NT vid Lunds Universitet. Anna inledde sina teologistudier på Korteboskolan men ha sedan även studerat vid Örebro teologiska högskola och Lunds universitet. Hon har även en examen i Antikens kultur och samhällsliv.

En guide till Matteusevangeliet

Daniel Hjort 

Daniel Hjort (född 1981) är präst i EFS, bosatt i Örkelljunga och doktorand i Nya testamentets exegetik vid Lunds universitet. Han har tidigare varit pastor i Hagakyrkan i Markaryd (EFS/Equmeniakyrkan).

En guide till Johannesbreven och Judasbrevet

Jens Wallin

 Jens Wallin (född 1987) är lärare på Strandhems bibel- och lärjungaskola i Örkelljunga. Han har läst teologi vid Johannelunds teologiska högskola, Oxfords universitet (Wycliffe Hall) och Göteborgs universitet.

En guide till Romarbrevet

Olof Edsinger 

Olof Edsinger (född 1976) är teolog och författare till ett tjugotal böcker om Bibeln och det kristna livet. Under stora delar av sitt liv har han ägnat sig åt kyrkans barn- och ungdomsarbete, och under nio år var han generalsekreterare för Salt – barn och unga i EFS. Sedan hans guidebok kom ut har han fått tjänst som generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen.

En guide till Kolosserbrevet och Filemonbrevet

Johannes Imberg

Johannes Imberg (född 1985) är församlingsherde i Fässbergs församling i Mölndals pastorat. Han har studerat på Lunds universitet och har en Teol. Master i NT:s exegetik och en Fil. Magister i religionsvetenskap. Johannes är uppvuxen som missionärsbarn i Kenya.

En guide till Jakobsbrevet

Nathalie och Per-Erik Aronsson

Nathalie Aronsson (född 1987) är präst i Grästorps pastorat, Svenska kyrkan. Studerade på Johannelunds teologiska högskola prästvigdes för Skara stift 2013.

Per-Erik Aronsson (född 1981) är präst i EFS Falköping, Warenbergskyrkan. Studerade på Johannelunds teologiska högskola prästvigdes för Skara stift 2013.

En guide till Första Korinthierbrevet

Linnéa Åberg

Linnéa Åberg (född 1981) är bibellärare på Liljeholmens Folkhögskola i Rimforsa.

En guide till Galaterbrevet

Martin Wärnelid

Martin Wärnelid (född 1977) är pastor och föreståndare i Folkungakyrkan Stockholm (Evangeliska frikyrkan) och studieledare på Akademi för Ledarskap och Teologi.

En guide till Första och Andra Petrusbrevet

Johanna Larsdal (tidigare Dahl)

Johanna Larsdal (född 1984) är präst i Svenska kyrkan, Göteborgs stift. Doktorand i Religionsvetenskap med fokus på Nya testamentet vid Göteborgs universitetet. 

En guide till Uppenbarelseboken

Reine Toth

Reine är redaktör för Bibelguiden och seriens initiativtagare. Han är präst i Svenska kyrkan och EFS. Reine är utbildad vid Johannelunds teologiska högskola samt Oxfords Universitet. 

En guide till Efesierbrevet

Martin Fredh

Martin Fredh (född 1981) prästvigdes 2008 och är nu präst i Dalvikskyrkan, EFS/Svenska kyrkan Jönköping. Han har också en folkhögskollärarexamen. 

Martin Fredh, Foto: Charlie Cramer,

Foto: Charlie Cramer