Författarna

Möt våra författare

En guide till 1 & 2 Thessalonikerbrevet

Hanna Simonsson

Hanna Simonsson, född -91 och bosatt i Göteborg. Studerat till projektledare och blev klar 2018 och arbetar som verksamhetsutvecklare i Oasrörelsen och som projektledare för ett band som har konserter för barn och unga runt om i församlingar i Sverige.

En guide till Johannesevangeliet

Ludvig Nyman

Ludvig Nyman, född 1988, är lärare i Nya testamentet på Akademi för Ledarskap och Teologi (ALT) i Örebro. Han har en teologie kandidatexamen från Örebro teologiska högskola och en teologie masterexamen från Lunds universitet.

En guide till Filipperbrevet

Jonas Nordén

Jonas Norden, född 1978, är prästvigd med nuvarande tjänst i EFS, Betaniakyrkan i Malmö. Jonas studerade teologi på Johannelunds teologiska högskola 2002-06 och har tidigare haft tjänst i EFS-kyrkan i Örnsköldsvik (2006-12), samt som EFS-missionär till Mekane Yesuskyrkan i Etiopien (2012-16).

En guide till Apostlagärningarna

Anna Enberg

Anna Enberg (född 1983) är pastor i Härnakyrkan i Ljungsbro (Evangeliska Frikyrkan). Anna inledde sina teologistudier på Korteboskolan men ha sedan även studerat vid Örebro teologiska högskola och Lunds universitet. Hon har även en examen i Antikens kultur och samhällsliv.

En guide till Matteusevangeliet

Daniel Hjort 

Daniel Hjort (född 1981) är präst i EFS, bosatt i Örkelljunga och doktorand i Nya testamentets exegetik vid Lunds universitet. Han har tidigare varit pastor i Hagakyrkan i Markaryd (EFS/Equmeniakyrkan).

En guide till Johannesbreven och Judasbrevet

Jens Wallin (tidigare Gunnarsson) 

 Jens Wallin (född 1987) är sedan knappt tio år tillbaka predikant inom ELM-BV och har även predikat i delar av EFS. Han har läst teologi vid Johannelunds teologiska högskola, Oxfords universitet (Wycliffe Hall) och Göteborgs universitet, och undervisar just nu i ämnet kristendom på Livets Ords Kristna Skola.

En guide till Romarbrevet

Olof Edsinger 

Olof Edsinger (född 1976) är teolog och författare till ett dussintal böcker om Bibeln och det kristna livet. Han är kursföreståndare för distanslärjungaskolan I Mästarens fotspår 1 & 2 och pendlar regelbundet till Norge där han bland annat jobbar med ledarutveckling. Stora delar av sitt liv har han ägnat åt kyrkans barn- och ungdomsarbete, och under nio år var han generalsekreterare för Salt – barn och unga i EFS.

En guide till Kolosserbrevet och Filemonbrevet

Johannes Imberg

Johannes Imberg (född 1985) är församlingsherde i Fässbergs församling i Mölndals pastorat. Han har studerat på Lunds universitet och har en Teol. Master i NT:s exegetik och en Fil. Magister i religionsvetenskap. Johannes är uppvuxen som missionärsbarn i Kenya.

En guide till Jakobsbrevet

Nathalie och Per-Erik Aronsson

Nathalie Aronsson (född 1987) är präst i Grästorps pastorat, Svenska kyrkan. Studerade på Johannelunds teologiska högskola prästvigdes för Skara stift 2013.

Per-Erik Aronsson (född 1981) är präst i EFS Falköping, Warenbergskyrkan. Studerade på Johannelunds teologiska högskola prästvigdes för Skara stift 2013.

En guide till Första Korinthierbrevet

Linnéa Åberg

Linnéa Åberg (född 1981) är bibellärare på Liljeholmens Folkhögskola i Rimforsa.

En guide till Galaterbrevet

Martin Wärnelid

Martin Wärnelid (född 1977) är pastor och föreståndare i Folkungakyrkan Stockholm (Evangeliska frikyrkan) och studieldare på Akademi för Ledarskap och Teologi.

En guide till Första och Andra Petrusbrevet

Johanna Larsdal (tidigare Dahl)

Johanna Larsdal (född 1984) är präst i Svenska kyrkan, Göteborgs stift.  Doktorand i religionsvetenskap/Nya testamentet vid Göteborgs universitet

En guide till Uppenbarelseboken

Reine Toth

Reine är redaktör för Bibelguiden och seriens initiativtagare. Han är präst i Svenska kyrkan och EFS. Reine är utbildad vid Johannelunds teologiska högskola samt Oxfords Universitet. Reine är huvudredaktör för Bibelguiden.

En guide till Efesierbrevet

Martin Fredh (tidigare Lennartsson)

Martin Fredh (född 1981) är komminister i Värnamo pastorat, Svenska kyrkan. Efter prästvigning 2008 i Göteborg och inledande tjänstgöringsår i Västra Marks församling i södra Västergötland, är nu Martin tillbaka i sitt hemstift, Växjö stift.