Guide till daglig läsning

Bibeln idags läsplan

 

Bibeln idag ger dig en systematisk genomgång av hela Bibeln. I varje nummer medverkar ett antal skribenter från olika samfund. Allt för att ge dig hjälp i din dagliga läsning.

Beställ idag

Ta ett viktigt beslut

Bibelläsning är en central del i den kristnes utveckling och fördjupning. Vi är därför helt övertygade om att den dagliga läsningen är något du inte kommer ångra. Samtidigt är Bibeln inte alltid lätt och att få en kommentar till bibeltexten varje dag ger dig större möjlighet att förstå och tillämpa texten i din vardag.

FAQ

Vanliga frågor

Hur ofta kommer boken?

Bibeln idag utkommer kvartalsvis och en prenumeration innefattar fyra böcker. Till varje nummer skrivs nya texter av våra kunniga skribenter. Normalt kommer boken cirka 2 veckor innan den nya perioden börjar.

Kan jag beställa och dela ut till min bönegrupp eller alphagrupp?

Ja, det går utmärkt att kontakta oss och beställa provex som du kan dela ut till en grupp som du vill tipsa om Bibeln idag. 

Jag har prenumerat och fått två böcker?

Som bonus skickar vi ibland ut två böcker till nya prenumeranter. Den andra är tänkt att du ska kunna ge som gåva till någon vän. Dels hoppas vi på detta sätt hjälpa flera att upptäcka daglig bibelläsning men det fungerar också som en påminnelse för dig som beställt prenumerationen att komma igång. 

Betalning från utlandet

För att förenkla för våra kunder i andra länder har vi fixat så att man kan betala med Paypal direkt här på hemsidan. Kom ihåg att uppge ditt namn och din adress så vi kan se vem betalningen kommer ifrån. Du kan då betala via ett Paypal-konto om du har ett sådant eller använda ditt kreditkort (tryck på knappen nedan). Detta gäller även kunder i Finland. För dig som vill betala med banköverföring gäller följande uppgifter:

Kontohavare: BIBELN IDAG 853300-3961
IBAN:SE67 8000 0838 1640 3068 3462
BIC: SWEDSESS

Kan jag lita på skribenterna?

Vårt skribentråd väljer varje nummer ut ett 20-tal skribenter. Vissa nya men många är personer som skrivit förut. Vi har både en redaktör och en korrekturläsare som läser alla texter. Dock är det ju så att eftersom vi är en ekumenisk organisation så kanske du inte håller med alla skribenter om allt. Vi strävar dock efter att ha en god teologisk grund i alla texter. Reagerar du på något som en skribent har skrivit är du alltid välkommen att höra av dig! Samma sak som du har tips på en bra skribent.

Hur väljs bibeltexterna?

Läsplanen görs av våra internationella organisation och används i ett stort antal länder. Du kommer efter cirka sex år ha läst hela Bibeln. Vissa texter kommer då ha varit med en gång medan andra texter kommer ha synt flera gånger. Till exempel läses evangelierna flera gånger under en cykel.

Kan jag läsa digitalt?

Ja. Bibeln idag finns i apparna “Bibeln idag” (med enbart läsplanen) och Bibelstund som innefattar en stor mängd planer för din bibelläsning. Om du väljer att läsa digitalt ber vi dig att överväga att stödja arbetet då apparna är gratis.