Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

17
Maj
2012

Bibelguidens inledande utgivningar

Bibelguidens första bok har nu släppts och inför höstens uppstarter i olika grupper tipsar vi gärna om den som användbar litteratur för att komma närmare Bibeln. Bibeln idags mål är att ge ut guider till alla Nya testamentets böcker och ett antal författare är redan igång med arbetet att skriva. Här kan du läsa mer om de inledande utgivningarna i serien.

23
april
2012

Releasefest

 obf0747

Den 19 april var det stor releasefest för Bibelguiden. Vid två tillfällen firades Bibeln idags nya serie av sammanlagt över 100 personer. Författaren Martin Lennartsson deltog och signerade sin bok till intresserade läsare. Du kan nu beställa boken från Bibeln idag via butiken. 

23
mars
2012

Välkommen på årsmöte 2012 med release och teater

Boka in den 19 april i almanackan! Då kommer Bibeln idag ha årsmöte i Lötenkyrkan i Uppsala och i samband med det ett öppet program för alla intresserade där Bibelguiden till Efesierbrevet kommer att lanseras med pompa och ståt. Den nya regionala samordnaren för Scripture Union Europa Monika Kuschmierz kommer också närvara.

22
februari
2012

En offentlig röst för Bibeln!

blogg22feb2012

Det pratas mycket om Bibeln. Ett exempel i mängden är föreställningen Bibeln som genomförs på Göteborgs stadsteater som "en storslagen saga" enligt SVDs recensent Lars Ring (18 februari). En teater som jag inte sett än men har läst mycket positivt om. Frågan är dock vilken syn som förmedlas på Bibeln i denna föreställning.

16
februari
2012

Bibelguiden – med en ny generation författare

Bibelguiden är en bibelvägledningsserie som sticker ut eftersom författarna utgörs av en ny generation med unga kristna ledare (präster, pastorer och andra med ledarfunktioner i församlingar) inom ålderspannet 25–40 år. Denna åldersprofil bottnar i en ambition att hitta nya vägar för att nå ut med Guds ord till vårt land. Samtidigt är det med en stor ödmjukhet som vi har tagit oss an utmaningen att skapa Bibelguiden. För att säkerställa en hög teologisk, litterär och pedagogisk kvalité på materialet har varje författare två erfarna mentorer vid sin sida.

01
februari
2012

Felfri bibel = fundamentalism?

I vårt samhälle är det mycket som kan accepteras. Men att säga att man står för en felfri Bibeln är inte en av de mest populära åsikterna. Fundamentalismstämpeln lyser klar i pannan direkt och man avskrives som mindre intelligent och oupplyst. Men är det så illa egentligen?

10
januari
2012

Ny serie, så tänker skribenten

I en ny serie här på bloggen kommer vi att be några av våra skribenter att berätta lite mer hur de tänkte när de skrev sina kommentarer. Bakom de korta texterna för varje dag ligger mycket arbete och många val. Vilka budskap ska lyftas fram, vilka frågor måste lämnas och vad kan ge uppbyggelse? Först ut är Bo Wetteus som här delar lite av sina funderingar från texterna som finns i Bibeln idag med start fredagen den 13 januari.

05
januari
2012

Bibelguiden - med fokus på Bibelns nu

hemsida_blogg_bibelguiden4

 

Bibelguiden - med fokus på Bibelns nu 

 

Under våren 2012 kommer Bibeln idag att lansera Bibelguiden, vilket kommer att vara en serie som ger vägledning in i Nya testamentets böcker.

Något som genomgående kommer att ha en central position i Bibelguiden är nutidstillämpning av bibeltexterna. Denna innehållsmässa profil – att nutidstillämpning integreras med förklaring av bibeltexterna – kommer vara något av Bibelguidens signum.

03
januari
2012

Gratis gåva till en vän

hemsida_nyhetsbrev

Inbjud din vän till att komma igång med bibelläsningen och utmana dig själv!

Det nya året är här och nyårslöften har i många hem lovats och i vissa fall redan brutits. Faran med löften av detta slag är att om man misslyckas en dag så går det bara utför efter det.

Många kan ha lovat sig själv att ta tag i sitt böneliv eller sin bibelläsning. Att göra det själv kan dock vara svårt. Bibeln idag är en god hjälp att varje dag komma ihåg men också få hjälp med förståelsen av texten. Att inte vara så ensam.

Att läsa tillsammans med någon i närheten, en livskamrat, anhörig eller god vän kan vara ett gott stöd i försöket. Bibeln idag erbjuder därför alla som vill läsa tillsammans med någon i sin närhet ett extra nummer av Bibeln idag till vännen helt gratis. Beställ genom att skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

God fortsättning på det nya året och lycka till!

Olof Brandt, generalsekreterare Bibeln idag.

<<  5 6 7 8 9 [1011 12 13  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.