fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

05
november
2012

Living Hope inlägg 1

 OBF7300

Uppstart

Då var vi igång. Delegater från hela världen har samlats i Kuala Lumpur för att lyssna till vår omvärld och till Gud om var vi är och vilka steg vi ska ta för framtiden.

31
oktober
2012

Bibeln, bibelkritiken och framtiden

FOTO: HÅKAN ARENIUS
FOTO: HÅKAN ARENIUS
 

"Vi behöver läsa mer i Bibeln i kyrkan!"

Alla var överens om det, men går vägen via mer av akademins bibelkritik eller är vägen en annan? Frågan var öppen och fortsätter vara det. Lördagen den 27 oktober hölls på Örebro teologiska högskola (ÖTH) en temadag om Bibelsyn. Dagen var ett samarrangemang mellan Svenska Evangeliska Alliansen, Folkbibeln och ÖTH. Omkring 200 personer närvarade på den innehållsligt rika dagen. Lyssna gärna i efterhand här.

25
oktober
2012

En guide till Uppenbarelseboken

En guide till Uppenbarelseboken släpps 22 november

standing book 200

Andra delen av Bibelguiden släpps i november. Det är "En guide till Uppenbarelseboken" av Reine Toth. Boken beskrivs så här av Mikael Tellbe:

"Vem har inte gått vilse i Uppenbarelseboken? Märkliga syner, symboler och siffror – för att inte tala om de många tolkningarna. Kanske inte så konstigt att många bibelläsare förpassat Uppenbarelseboken till avdelningen ’Glömda böcker’. Men min övertygelse är att Uppenbarelseboken behöver återerövras som ett levande tilltal från Gud. Reine Toths lättillgängliga och sunda guide kan förhoppningsvis bidra till detta."

Mikael Tellbe, Docent i Nya testamentet, lektor vid Örebro Teologiska Högskola och pastor inom Evangeliska Frikyrkan (EFK).

Boken kan redan idag förhandsbokas och då till introduktionspriser. Boka i butiken. Boken släpps 22 november.

23
oktober
2012

"Förlåt mig"

hemsida blogg shutterstock 8460907

Det dåliga samvetets terror

”Förlåt mig” är en förvånansvärt vanlig inledning på uppsägningar av Bibeln idag. Läsaren har ofta läst Bibeln idag i flera år, är mycket tacksam för tiden och vad boken betytt. Nu har dock en ny fas infunnit sig. Antingen vill man läsa om de tidigare numren, läsa efter samma plan som några andra i församlingen eller kanske ”bara” läsa på egen hand. Anledningarna och uttryckssäten är olika men inledningen återkommande: ”förlåt mig”…

04
oktober
2012

Andakten, iPoden och den kritiska bibelsynen

Påverkas jag av det jag matas med?

Hur mycket påverkas vi av det som vi matar oss med? Den frågan har kristna i alla tider ställt sig mer eller mindre aktivt och frågan är i allra högsta grad aktuell idag. Aldrig tidigare har vi mötts av så många budskap och dagens medier gör utbudet outtömligt med möjliga influenser. Utifrån debatten om bibelsyn på våra högskolor är frågan i aktuell även med tanke på vårt privata andaktsliv.

27
augusti
2012

Bibeln är något bra, men...

Tänk, Bibeln är fortfarande aktuell

Vad roligt eller hur? I det sekluariserade Sverige har vi en tendens att bejubla alla uttalanden som lyfter Bibeln, Jesus eller kristna grundpelare i offentlighetens ljus. Vi tackar den profana världen för att den ropar när vi själva många gånger är rädda för att prata med vår granne eller arbetskamrat.

30
juli
2012

Vandra genom Bibeln och Bibeln idag

Vandra genom Bibeln och Bibeln idag

Bibeln idag och Vandra genom Bibeln har beslutat att inleda ett närmare samarbete. Sedan ett par år tillbaka har undertecknad genomfört vandringar men nu kommer Bibeln idag även hjälpa till bland annat administrativt.

17
Maj
2012

Bibelguidens inledande utgivningar

Bibelguidens första bok har nu släppts och inför höstens uppstarter i olika grupper tipsar vi gärna om den som användbar litteratur för att komma närmare Bibeln. Bibeln idags mål är att ge ut guider till alla Nya testamentets böcker och ett antal författare är redan igång med arbetet att skriva. Här kan du läsa mer om de inledande utgivningarna i serien.

23
april
2012

Releasefest

 obf0747

Den 19 april var det stor releasefest för Bibelguiden. Vid två tillfällen firades Bibeln idags nya serie av sammanlagt över 100 personer. Författaren Martin Lennartsson deltog och signerade sin bok till intresserade läsare. Du kan nu beställa boken från Bibeln idag via butiken. 

<<  5 6 7 8 9 [1011 12 13  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.