Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

23
oktober
2012

"Förlåt mig"

hemsida blogg shutterstock 8460907

Det dåliga samvetets terror

”Förlåt mig” är en förvånansvärt vanlig inledning på uppsägningar av Bibeln idag. Läsaren har ofta läst Bibeln idag i flera år, är mycket tacksam för tiden och vad boken betytt. Nu har dock en ny fas infunnit sig. Antingen vill man läsa om de tidigare numren, läsa efter samma plan som några andra i församlingen eller kanske ”bara” läsa på egen hand. Anledningarna och uttryckssäten är olika men inledningen återkommande: ”förlåt mig”…

04
oktober
2012

Andakten, iPoden och den kritiska bibelsynen

Påverkas jag av det jag matas med?

Hur mycket påverkas vi av det som vi matar oss med? Den frågan har kristna i alla tider ställt sig mer eller mindre aktivt och frågan är i allra högsta grad aktuell idag. Aldrig tidigare har vi mötts av så många budskap och dagens medier gör utbudet outtömligt med möjliga influenser. Utifrån debatten om bibelsyn på våra högskolor är frågan i aktuell även med tanke på vårt privata andaktsliv.

27
augusti
2012

Bibeln är något bra, men...

Tänk, Bibeln är fortfarande aktuell

Vad roligt eller hur? I det sekluariserade Sverige har vi en tendens att bejubla alla uttalanden som lyfter Bibeln, Jesus eller kristna grundpelare i offentlighetens ljus. Vi tackar den profana världen för att den ropar när vi själva många gånger är rädda för att prata med vår granne eller arbetskamrat.

30
juli
2012

Vandra genom Bibeln och Bibeln idag

Vandra genom Bibeln och Bibeln idag

Bibeln idag och Vandra genom Bibeln har beslutat att inleda ett närmare samarbete. Sedan ett par år tillbaka har undertecknad genomfört vandringar men nu kommer Bibeln idag även hjälpa till bland annat administrativt.

17
Maj
2012

Bibelguidens inledande utgivningar

Bibelguidens första bok har nu släppts och inför höstens uppstarter i olika grupper tipsar vi gärna om den som användbar litteratur för att komma närmare Bibeln. Bibeln idags mål är att ge ut guider till alla Nya testamentets böcker och ett antal författare är redan igång med arbetet att skriva. Här kan du läsa mer om de inledande utgivningarna i serien.

23
april
2012

Releasefest

 obf0747

Den 19 april var det stor releasefest för Bibelguiden. Vid två tillfällen firades Bibeln idags nya serie av sammanlagt över 100 personer. Författaren Martin Lennartsson deltog och signerade sin bok till intresserade läsare. Du kan nu beställa boken från Bibeln idag via butiken. 

23
mars
2012

Välkommen på årsmöte 2012 med release och teater

Boka in den 19 april i almanackan! Då kommer Bibeln idag ha årsmöte i Lötenkyrkan i Uppsala och i samband med det ett öppet program för alla intresserade där Bibelguiden till Efesierbrevet kommer att lanseras med pompa och ståt. Den nya regionala samordnaren för Scripture Union Europa Monika Kuschmierz kommer också närvara.

22
februari
2012

En offentlig röst för Bibeln!

blogg22feb2012

Det pratas mycket om Bibeln. Ett exempel i mängden är föreställningen Bibeln som genomförs på Göteborgs stadsteater som "en storslagen saga" enligt SVDs recensent Lars Ring (18 februari). En teater som jag inte sett än men har läst mycket positivt om. Frågan är dock vilken syn som förmedlas på Bibeln i denna föreställning.

16
februari
2012

Bibelguiden – med en ny generation författare

Bibelguiden är en bibelvägledningsserie som sticker ut eftersom författarna utgörs av en ny generation med unga kristna ledare (präster, pastorer och andra med ledarfunktioner i församlingar) inom ålderspannet 25–40 år. Denna åldersprofil bottnar i en ambition att hitta nya vägar för att nå ut med Guds ord till vårt land. Samtidigt är det med en stor ödmjukhet som vi har tagit oss an utmaningen att skapa Bibelguiden. För att säkerställa en hög teologisk, litterär och pedagogisk kvalité på materialet har varje författare två erfarna mentorer vid sin sida.

<<  5 6 7 8 9 [1011 12 13  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.