Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

19
december
2011

Vad sysslar vi med egentligen?

shutterstock_82977799_blogg

"Bible engagement" – vad sysslar vi med egentligen?

 Vad sysslar vi med egentligen? Det är en fråga man måste ställa sig med jämna mellanrum för att hålla sig aktuell och för att kunna tjäna sin samtid. Bibeln idag jobbar mest med Bibeln. Internationellt kallas det som vi jobbar med för "Bible engagement". Vad betyder det?

11
december
2011

Skriftens ofelbarhet?!

shutterstock_skriftens_ofelbarhet

Hur förhåller vi oss till det Bibeln säger egentligen? I Bibelns idags trosgrundval (som är gemensam i hela vår världsvida rörelse Scripture Union) skriver vi hur vi ser på saken:

"Vi tror att Gamla och Nya Testamentets skrifterär inspirerade av Gud, genom att de som skrev förmedlade ett budskap från Gud så som den heliga Anden ingav dem,de är därför helt pålitliga i allt vad de hävdar och är vår högsta auktoritet när det gäller tro och liv."

Hur går det egentligen ihop i vår upplysta tid att hävda en sådan auktoritet?

08
december
2011

Bibelguiden – ett omfattande frågematerial

shutterstock_bibelguiden_fragor

Runt om i vårt land samlas människor ständigt i olika gruppkonstellationer för att samtala om Bibeln. Det handlar om bibelstudiegrupper, böne- och hemgrupper och det sker på mer tillfälliga samlingar i samband med konferenser och läger. I dessa sammanhang är det angeläget att det finns bra diskussionsunderlag att utgå ifrån. Bibelguiden kan förhoppningsvis utgöra ett attraktivt alternativ i detta avseende, i och med att det erbjuds ett omfattande frågematerial.

02
december
2011

Kerstin Klason – vår nya redaktör

kerstin_005

Den här platsen har generöst öppnats för mig och jag tar gärna chansen att presentera mig för alla vänner till Bibeln idag.

Jag har nu efterträtt Ulrika Ramstrand som redaktör för Bibeln idag, ett uppdrag som jag fick chansen att pröva på som vikarie redan i somras. Erfarenheterna därifrån var så positiva så när jag fick frågan om att gå in som ordinarie redaktör behövde jag ingen betänketid alls för att svara ja.

26
november
2011

Skatten – på äventyr med Gud

jesus-och-barnen

Nu har vi ett namn! Skatten - på äventyr med Gud.

Söndagsskolematerialet som vi nämnt ett par gånger under året tar mer och mer form. Nu har vi även beslutat om ett namn: Skatten - på äventyr med Gud.

16
november
2011

Bibelsynen och församlingen

_OBF5459_hemsida

Bibelsynen och församlingen

I varje församling hittar vi olika åsikter i frågor om tro och teologi. Vissa församlingar har större spännvidd bland åsikterna och andra ett kortare spann. Hur man hanterar spänningen som kan finnas mellan olika grupper skiljer mellan församlingar och kan vara allt ifrån osunt till rent evangelie. Jag tror att det finns en väg som är bättre än andra och som leder till en sundare församling.

08
november
2011

Nya Bibelguidens användningsområden

lansering_BIBELGUIDEN_hemsida

 

Som framgick i föregående inlägg kommer Bibeln idag under 2012 att lansera ett helt nytt material om Bibeln: Bibelguiden. Det kommer att vara ett material som passar i flera olika sammanhang. Vi ser framförallt tre huvudspår när det gäller användningsområden:

02
oktober
2011

BIBELGUIDEN

Något nytt är på gång – något stort som ska ge:

  • Ökad glädje i att läsa Bibeln.
  • Större förståelse för och kunskap om Bibeln.
  • Verktyg för att kunna applicera Bibeln på livet här och nu.
  • Hjälp att se hur Du är en del av Bibelns story.

lansering_BIBELGUIDEN_hemsida

20
september
2011

Barnens teologi eller barnteologi

Sprell

Bibeln idag är engagerade i det nya söndagsskolematerial som Salts arbetar med att ta fram till Sveriges barn. Arbetet är tänkt att lanseras under 2012 är ska ge en hjälp och en nystart för söndagsskolearbetet i våra församlingar. På Johannelunds teologiska högskola hade Salt i veckan bjudit in representanter från olika samfund för att presentera tankarna kring arbetet. Inbjuden var Odd Ketil Sæbø från norska söndagsskoleförbundet och han presenterade hur man jobbar i Norge och han pratade även om barnteologi vilket han skrivit en bok om. Vad är egentligen barnteologi?

09
september
2011

Bibelläsningen gör skillnad

1150137_87405924

I tidigare blogginlägg har jag beskrivit hur bibelläsning är bra för den enskilde invididen och dess moraliska ställningstaganden. När jag idag lästa i min Bibel påmindes jag än en gång om hur tydligt det är att bibelläsningen också kan förvandla en gemenskap. Jag hamnade i 2 Kungaboken kapitel 22–23 där kung Josia finner lagboken i templet. Hans reaktion när han får den uppläst är omedelbar. Har river först sina kläder när han inser vad han hört. Sedan leder han en reformation av gudstjänsten. Vilket budskap till vår tid av nedåtgående trender.

<<  6 7 8 9 10 [1112 13  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.