Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

01
februari
2012

Felfri bibel = fundamentalism?

I vårt samhälle är det mycket som kan accepteras. Men att säga att man står för en felfri Bibeln är inte en av de mest populära åsikterna. Fundamentalismstämpeln lyser klar i pannan direkt och man avskrives som mindre intelligent och oupplyst. Men är det så illa egentligen?

10
januari
2012

Ny serie, så tänker skribenten

I en ny serie här på bloggen kommer vi att be några av våra skribenter att berätta lite mer hur de tänkte när de skrev sina kommentarer. Bakom de korta texterna för varje dag ligger mycket arbete och många val. Vilka budskap ska lyftas fram, vilka frågor måste lämnas och vad kan ge uppbyggelse? Först ut är Bo Wetteus som här delar lite av sina funderingar från texterna som finns i Bibeln idag med start fredagen den 13 januari.

05
januari
2012

Bibelguiden - med fokus på Bibelns nu

hemsida_blogg_bibelguiden4

 

Bibelguiden - med fokus på Bibelns nu 

 

Under våren 2012 kommer Bibeln idag att lansera Bibelguiden, vilket kommer att vara en serie som ger vägledning in i Nya testamentets böcker.

Något som genomgående kommer att ha en central position i Bibelguiden är nutidstillämpning av bibeltexterna. Denna innehållsmässa profil – att nutidstillämpning integreras med förklaring av bibeltexterna – kommer vara något av Bibelguidens signum.

03
januari
2012

Gratis gåva till en vän

hemsida_nyhetsbrev

Inbjud din vän till att komma igång med bibelläsningen och utmana dig själv!

Det nya året är här och nyårslöften har i många hem lovats och i vissa fall redan brutits. Faran med löften av detta slag är att om man misslyckas en dag så går det bara utför efter det.

Många kan ha lovat sig själv att ta tag i sitt böneliv eller sin bibelläsning. Att göra det själv kan dock vara svårt. Bibeln idag är en god hjälp att varje dag komma ihåg men också få hjälp med förståelsen av texten. Att inte vara så ensam.

Att läsa tillsammans med någon i närheten, en livskamrat, anhörig eller god vän kan vara ett gott stöd i försöket. Bibeln idag erbjuder därför alla som vill läsa tillsammans med någon i sin närhet ett extra nummer av Bibeln idag till vännen helt gratis. Beställ genom att skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

God fortsättning på det nya året och lycka till!

Olof Brandt, generalsekreterare Bibeln idag.

19
december
2011

Vad sysslar vi med egentligen?

shutterstock_82977799_blogg

"Bible engagement" – vad sysslar vi med egentligen?

 Vad sysslar vi med egentligen? Det är en fråga man måste ställa sig med jämna mellanrum för att hålla sig aktuell och för att kunna tjäna sin samtid. Bibeln idag jobbar mest med Bibeln. Internationellt kallas det som vi jobbar med för "Bible engagement". Vad betyder det?

11
december
2011

Skriftens ofelbarhet?!

shutterstock_skriftens_ofelbarhet

Hur förhåller vi oss till det Bibeln säger egentligen? I Bibelns idags trosgrundval (som är gemensam i hela vår världsvida rörelse Scripture Union) skriver vi hur vi ser på saken:

"Vi tror att Gamla och Nya Testamentets skrifterär inspirerade av Gud, genom att de som skrev förmedlade ett budskap från Gud så som den heliga Anden ingav dem,de är därför helt pålitliga i allt vad de hävdar och är vår högsta auktoritet när det gäller tro och liv."

Hur går det egentligen ihop i vår upplysta tid att hävda en sådan auktoritet?

08
december
2011

Bibelguiden – ett omfattande frågematerial

shutterstock_bibelguiden_fragor

Runt om i vårt land samlas människor ständigt i olika gruppkonstellationer för att samtala om Bibeln. Det handlar om bibelstudiegrupper, böne- och hemgrupper och det sker på mer tillfälliga samlingar i samband med konferenser och läger. I dessa sammanhang är det angeläget att det finns bra diskussionsunderlag att utgå ifrån. Bibelguiden kan förhoppningsvis utgöra ett attraktivt alternativ i detta avseende, i och med att det erbjuds ett omfattande frågematerial.

02
december
2011

Kerstin Klason – vår nya redaktör

kerstin_005

Den här platsen har generöst öppnats för mig och jag tar gärna chansen att presentera mig för alla vänner till Bibeln idag.

Jag har nu efterträtt Ulrika Ramstrand som redaktör för Bibeln idag, ett uppdrag som jag fick chansen att pröva på som vikarie redan i somras. Erfarenheterna därifrån var så positiva så när jag fick frågan om att gå in som ordinarie redaktör behövde jag ingen betänketid alls för att svara ja.

26
november
2011

Skatten – på äventyr med Gud

jesus-och-barnen

Nu har vi ett namn! Skatten - på äventyr med Gud.

Söndagsskolematerialet som vi nämnt ett par gånger under året tar mer och mer form. Nu har vi även beslutat om ett namn: Skatten - på äventyr med Gud.

16
november
2011

Bibelsynen och församlingen

_OBF5459_hemsida

Bibelsynen och församlingen

I varje församling hittar vi olika åsikter i frågor om tro och teologi. Vissa församlingar har större spännvidd bland åsikterna och andra ett kortare spann. Hur man hanterar spänningen som kan finnas mellan olika grupper skiljer mellan församlingar och kan vara allt ifrån osunt till rent evangelie. Jag tror att det finns en väg som är bättre än andra och som leder till en sundare församling.

<<  6 7 8 9 10 [1112 13  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.