fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

16
februari
2011

Guds ord kan förvandla

I åttonde kapitlet i Nehemja bok kan vi läsa om startskottet till en stor väckelse. Esra läser ur lagen för folket och stora saker börjar ske. En stor festlighet utbryter, men inte bara det. Man börjar studera Ordet närmare i smågrupper. Folket i Esra och Nehemja bok var i en socialt svår situation med ett samhälle som var splittrat. De hade återvandrat från fångenskapen i Babylon och väl hemma möttes de av olika gudar i ett sargat samhälle. Det är i denna situation som Esra öppnar Bibeln. Likheten med vår tid är större än vi vid första ögonkastet kanske ser och nu som då är vi i stort behov av Guds ord.

Jag tror att Guds ord är mäktigt och kan förvandla. Jag är fast övertygad att det första steg som Esra vågar ta kan förvandla även idag. Att ta upp och våga läsa våra biblar, ensamma eller i grupper, kan vara ett av de första stegen mot något stort. Inte bara läsa kritiskt utan för att se vad för liv som andas genom orden in i vårt liv. Vad som sedan händer i Guds närhet när vi läser Hans ord med ett öppet sinne kan vi inte annat än vänta och se. Det är det som gör Gud och hans ord så spännande, det är liv!

Självklart ska sägas att det inte alltid är lätt, men det är därför vi behöver varandra. Hitta någon att läsa med! Med Bibeln idag läser du tillsammans med 5000 andra och får dessutom en kort vägledning som kan ge nya tankar.

Därför har jag tackat ja till att bli generalsekreterare för Bibeln idag. Jag vill vara med och hjälpa till att, som Esra, ge Bibeln till alla idag.

Olof Brandt, generalsekreterare

<<  9 10 11 12 13 [14

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.