fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

24
juni
2020

Vår nya app, 10:14

10 14 uppstart

Nu finns den! Vår nya app 10:14.

10:14 är en lättnavigerad bibelapp som är utformad för familjen. Genom flera sinnen får ni möta bibeltexten och med hjälp av pedagogiska frågor får ni igång samtalet om hur texten kan vara aktuell idag.

Google Play: https://bit.ly/2BCorQq
iPhone: https://apple.co/2VdWnKt

24
juni
2020

Martin Helgesson skriver om Andra Korinthierbrevet

martin

Martin Helgesson

Martin Helgesson arbetar som predikant i Roseniuskyrkan i Stockholm, med Apologia - centrum för kristen apologetik och finns med i ledningsgruppen för Langham Sverige, ett nätverk för textutläggande predikan. Martin är uppväxt i Västerbotten, men har bott i Stockholm sedan 2005 där han studerat filosofi och idéhistoria. Sedermera har Martin också studerat teologi vid  Covenant Theological Seminary i St. Louis. Martin är gift med Ulrika och tillsammans har de tre barn. 
24
juni
2020

Johannes Sköldengen skriver om Markusevangeliet

Johannes Sköldengen Foto: David Ottvall

Johannes Sköldengen

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat ytterligare några författare för Bibelguiden och först ut är Johannes Sköldengen som ska skriva En guide till Markusevangeliet. Johannes är gift med Ida, har fyra barn och bor i Knivsta. Han har läst Bibeln så länge han kunnat läsa och har alltid varit fascinerad av hur texterna kan tala till oss människor idag. Som präst får han ofta chans att undervisa om och med Bibeln och vill gärna inspirera fler till att börja läsa och leva med Bibeln. Själv tycker han väldigt mycket om bibelsamtal där var och en får dela vad de tror om texterna. Om man lägger till en kopp kaffe behöver man inte mycket mer.

03
april
2020

Bibeln idag gratis?

lightstock 571029 webb user 43207869

Ge bort en Bibeln idag! Många behöver en uppmuntran och något att göra!

Vi på Bibeln idag har beslutat att skicka ut 300 gratis ex av Bibeln idag till personer som behöver!

Det finns två sätt, välj det som passar dig bäst.

03
april
2020

Digitalt årsmöte

woman in white and black stripe polo shirt sitting at the 3758924

Var med på årsmötet från var du vill!

På grund av Corona får vi tyvärr flytta vårt årsmöte ut på nätet. Årsmötet kommer ske 15.00 den 18 april men via Zoom. Det gör ju dock att alla som har en dator eller smart telefon kan vara med på mötet. Förhoppningsvis så gör det att fler personer än vanligt kan delta! Vill du vara med så anmäler du dig via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och då får du inloggning och instruktioner tillbaka i eposten. 

Väl mött!

20
mars
2020

Årsmöte 2020 och Corona

chairs daylight designer empty 416320

Angående årsmötet och Corona

Med tanke på den nuvarande situation så bevakar vi myndigheternas rekommendationer och tittar på alternativa lösningar till ett fysiskt möte. Närmare mötesdatumet kommer vi publicera mer information här på hemsidan och på Facebook om hur det blir.

09
mars
2020

Är du vår nästa Vandra genom Bibeln-instruktör?

man wearing yellow jacket 3490253

Intresseanmälan öppnar idag

Det har länge efterfrågats en kurs för att utbilda nya Vandra genom Bibeln-instruktörer. Nu kan vi äntligen meddela att vi kommer ha vår första kurs. Vandra genom Bibeln, för dig som inte känner till konceptet, är en föreläsning där man går igenom hela GT eller NT på en dag. Den passar utmärkt för konfirmander, församlingsdagar eller andra temadagar. 

Men det är inte den enda nyheten. Vandra genom Bibeln kommer under året lansera en ny variant som är kortare och mer fokuserad än den tidigare versionen. Kursen kommer att utbilda i den nya versionen. Det kommer troligen bli ett ytterligare kurstillfälle bereoende på efterfrågan.

02
mars
2020

Ny hemsida för Här för att stanna

lightstock 640335 full user 43207869 webb

Nu finns Här för att stannas hemsida live. Med tiden kommer den innehålla alla resurser som projektet tar fram. 

Besök sidan här.

14
februari
2020

Här för att stanna

lightstock 367897 webb 43207869

Här för att stanna

Bibeln idag har som mål att hjälpa barn, unga, föräldrar och vuxna med deras bibelläsning och bön. Som ett led i den visionen driver vi projektet Middagsbord 2020. Målet är att skapa resurser för, framförallt föräldrar, att kunna vara andliga förebilder och för att tala om tro.

En del av projektet är ett samarbete med Korskyrkan i Uppsala som går under namnet "Här för att stanna". Målet är att hjälpa barn och unga in i ett livslångt lärjungaskap och att uppmuntra och underlätta generationsöverskridande relationer. Viktigast för ett barns andliga utveckling är utan tvekan föräldern och vi vill genom samarbetet gå på djupet för att studera vad föräldrar ser som sina behov.

10
december
2019

Ny serie – Bibelfavoriter

bibelfavoriter julen omslag

Bibeln idag lanserar helt ny serie med bibelfavoriter för de yngsta

Helt ny serie för de allra minsta. Perfekt att läsa för barnen hemma, i barngudstjänster, i barngruppen eller förskolan. Boken är mer än en bilderbok då varje bok innehåller tips på lekar och samtalsfrågor.

<<  1 [23 4 5 6  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.