fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

05
april
2018

Release av En guide till Apostlagärningarna på gång!

Standing book Apg 500

Välkommen på release för En guide till Apostlagärningarna!

Välkomna på bokrelease för "En guide till Apostlagärningarna"! Skriven av Anna Enberg. 

  • När? 17 april kl. 19:00 – 21:00
  • Var? Härnakyrkan, Ljungsbro

Boken är del i en serie om Nya Testamentets böcker som ges ut av Bibeln Idag. Serien är en hjälp för den som vill utveckla sin relation till Bibeln – till djupare förståelse för vad texten betydde för de ursprungliga mottagarna och djupare efterföljelse i det egna livet. Utformningen med korta kärnfulla kapitel och ett omfångsrikt frågematerial gör att den lämpar sig väl både för bibelstudiegrupper och enskild bibelläsning. Seriens författarskara utgörs av unga ledare inom den svenska kristenheten.

Under releasekvällen föreläser författaren på ämnet: "Apostlagärningarna - en resa från Jerusalem till Rom". Självklart ges möjlighet till bokinköp, samtal och fika.

Anmäl dig gärna via Facebook-evenemanget här eller via e-post.

20
mars
2018

Årsmöte 2018

 

Välkommen på årsmöte!

21 april har Bibeln idag sitt årsmöte. Alla är välkomna, medlemmar* har rösträtt. Det blir fika, en föreläsning om hur den digitala revolutionen påverkar oss som bibelläsare och sedan årsmötesförhandlingar där bland annat nya stadgar ska tas upp. 

Tid: 21/4 15-18
Plats: Bangårdsgatan 4A, Uppsala
Anmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

*Medlem i Bibeln idag räknas den som tecknat eller mottagit enskild prenumeration för den tryckta utgåvan av Bibeln idag för eget bruk, såvida vederbörande inte uttrycker önskan om motsatsen. En prenumeration ger ett individuellt medlemskap även om prenumerationen delas av flera.

15
februari
2018

Genom hela Bibeln – tidslinjen

genomhelabibeln hemsida

Hela Bibelns berättelse på en lång tidslinje

Genom hela Bibeln är en stor tidslinje (över tre meter lång) som ger barn och unga hjälp med att förstå mer av Bibelns helhet och Guds storslagna plan för människans räddning.

Genom hela Bibeln är perfekt för söndagsskolan, konfirmationen, ungdomsgruppen och alla andra platser där unga läser och fördjupar sig i bibeltexten.

Köp här

05
december
2017

Insteg - helt nytt material

insteg Mos framsida 400

En helt ny serie släppt

Nu lanserar vi Insteg! Enkla material för den som vill ta steget in i Bibeln. Utmärkt för grupper, nya i tron och ungdomar. De två första häftena innehåller bibelstudier över Romarbrevet och 1 Moseboken 1–15.

Beställ här.

07
november
2017

Provläs och köp nya En guide till Matteusevangeliet

Omslag 500

En guide till Matteusevangeliet

Vår senaste bibelguide är släppt och kan nu beställas här på hemsidan. Du kan ocks du läsa ett kapitel av Daniel Hjorts mycket välskrivna guide. 

”Vi möter här en aktuell, välformulerad, informativ, medryckande och intresseväckande kommentartext, präglad av stor exegetisk sakkunskap och ett respektfullt hållningssätt till evangelietexten. Kommentarvandringen vägleds av välartikulerade rubriker och avsnitten följs kontinuerligt av personligt ställda frågor till läsaren. Läs, lär och väx – som människa och kristen!”

Kjell O. Lejon, Professor i religionsvetenskap vid Linköpings universitet och högskolerektor vid Johannelunds Teologiska Högskola

Köp eller provläs här.

26
oktober
2017

Fyra nya föfattare till Bibelguiden

fyra nya 500

Bibelguidens författarskara utökas

Fyra nya författare har rekryterats till Bibelguiden. Läs mer om de fyra tillskotten här nedan:

Du kan också läsa mer om serien Bibelguiden här.

26
oktober
2017

Författare 4 Victoria Vasquez

Victoria Vasquez small

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat fyra nya författare för Bibelguiden och författare nummer fyra är Victoria Vaquez som ska skriva En guide till Första och Andra Timotheosbreven och Titusbrevet. Victoria är född och uppvuxen i Stockholm, men bosatt i Uppsala sedan augusti 2015. Jobbar i Uppsala Pingst vid sidan av teologistudierna på Johannelunds teologiska högskola.

25
oktober
2017

Författare 3 Hanna Simonsson

Hanna Simonsson2 small

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat fyra nya författare för Bibelguiden och författare nummer tre är Hanna Simonsson som ska skriva En guide till Första och Andra Thessalonikerbrevet. Hanna är 26 år gammal (född -91) och är just nu bosatt i Varberg. Hon är född och uppvuxen i en prästfamilj och är lillasyster i en skara med 8 barn. 

24
oktober
2017

Författare 2 Hans Dahlén

Hans Dahlen small

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat fyra nya författare för Bibelguiden och författare nummer två är Hans Dahlén som ska skriva En guide till Hebreerbrevet. Hans är född och uppvuxen i Uppsala, där han också studerat till präst vid Johannelunds teologiska högskola. Han bor nu i Lund och jobbar som präst i EFS-kapellet. Hans är gift med Johanna och  har två barn, Joel och Mirjam.

<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.