fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

15
februari
2018

Genom hela Bibeln – tidslinjen

genomhelabibeln hemsida

Hela Bibelns berättelse på en lång tidslinje

Genom hela Bibeln är en stor tidslinje (över tre meter lång) som ger barn och unga hjälp med att förstå mer av Bibelns helhet och Guds storslagna plan för människans räddning.

Genom hela Bibeln är perfekt för söndagsskolan, konfirmationen, ungdomsgruppen och alla andra platser där unga läser och fördjupar sig i bibeltexten.

Köp här

05
december
2017

Insteg - helt nytt material

insteg Mos framsida 400

En helt ny serie släppt

Nu lanserar vi Insteg! Enkla material för den som vill ta steget in i Bibeln. Utmärkt för grupper, nya i tron och ungdomar. De två första häftena innehåller bibelstudier över Romarbrevet och 1 Moseboken 1–15.

Beställ här.

07
november
2017

Provläs och köp nya En guide till Matteusevangeliet

Omslag 500

En guide till Matteusevangeliet

Vår senaste bibelguide är släppt och kan nu beställas här på hemsidan. Du kan ocks du läsa ett kapitel av Daniel Hjorts mycket välskrivna guide. 

”Vi möter här en aktuell, välformulerad, informativ, medryckande och intresseväckande kommentartext, präglad av stor exegetisk sakkunskap och ett respektfullt hållningssätt till evangelietexten. Kommentarvandringen vägleds av välartikulerade rubriker och avsnitten följs kontinuerligt av personligt ställda frågor till läsaren. Läs, lär och väx – som människa och kristen!”

Kjell O. Lejon, Professor i religionsvetenskap vid Linköpings universitet och högskolerektor vid Johannelunds Teologiska Högskola

Köp eller provläs här.

26
oktober
2017

Fyra nya föfattare till Bibelguiden

fyra nya 500

Bibelguidens författarskara utökas

Fyra nya författare har rekryterats till Bibelguiden. Läs mer om de fyra tillskotten här nedan:

Du kan också läsa mer om serien Bibelguiden här.

26
oktober
2017

Författare 4 Victoria Vasquez

Victoria Vasquez small

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat fyra nya författare för Bibelguiden och författare nummer fyra är Victoria Vaquez som ska skriva En guide till Första och Andra Timotheosbreven och Titusbrevet. Victoria är född och uppvuxen i Stockholm, men bosatt i Uppsala sedan augusti 2015. Jobbar i Uppsala Pingst vid sidan av teologistudierna på Johannelunds teologiska högskola.

25
oktober
2017

Författare 3 Hanna Simonsson

Hanna Simonsson2 small

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat fyra nya författare för Bibelguiden och författare nummer tre är Hanna Simonsson som ska skriva En guide till Första och Andra Thessalonikerbrevet. Hanna är 26 år gammal (född -91) och är just nu bosatt i Varberg. Hon är född och uppvuxen i en prästfamilj och är lillasyster i en skara med 8 barn. 

24
oktober
2017

Författare 2 Hans Dahlén

Hans Dahlen small

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat fyra nya författare för Bibelguiden och författare nummer två är Hans Dahlén som ska skriva En guide till Hebreerbrevet. Hans är född och uppvuxen i Uppsala, där han också studerat till präst vid Johannelunds teologiska högskola. Han bor nu i Lund och jobbar som präst i EFS-kapellet. Hans är gift med Johanna och  har två barn, Joel och Mirjam.

23
oktober
2017

Författare 1 Johannes Leckström

Johannes Leckström small

Fyra nya författare!

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat fyra nya författare för Bibelguiden och först ut är Johannes Leckström som ska skriva En guide till Andra Korinthierbrevet. Johannes prästvigdes 2013 i Göteborg och just nu arbetar han i Älmhults församling med ett särskilt fokus på ungdomar och konfirmander. Han brinner för bibelutläggande predikan och apologetik. Under sin uppväxt i Göteborg var han aktiv i Björkekärrs församling (Svenska Kyrkan). Johannes var flitigt deltagare på läger inom Oasrörelsen och Credo och förutom församlingsengagemang var han engagerad i Credo-grupper. Senare har han också varit med i styrelsen för Apologia, och är fortfarande aktiv i föreningen Theofil i Lund. Han är gift med Sofia och har tre döttrar.

23
augusti
2017

Låt oss starta en rörelse!

emailproductfinal

LÅT OSS STARTA EN RÖRELSE!

Vi på Bibeln idag upplever att bibelläsningen i familjer är en mycket viktig framtidsfråga för kyrkan. Vi vill utmana Sveriges kristna att starta en gräsrotsrörelse där vi uppmuntrar varandra att dela Bibelns berättelser hemma!

I sommar släpptes Bibelappen för barn och hundratals familjer har redan laddat ner den och börjat använda det verktyget, men vi kan nå långt många fler.

Rent konkret skulle vi vilja utmana alla kyrkor att under någon samling i höst lyfta fram vikten av bibelläsning i familjen!

Vill du hänga på? Här är några enkla steg:

  1. Gå in på www.bibelnidag.org/barnbibel och skriv upp dig så får du mer information och hjälp hur du kan engagera församlingen. 
  2. Dela detta inlägg till dina vänner för att sprida utmaningen. 
  3. Påverka ditt lokala sammanhang så att man någon gång under hösten lyfter frågan och utmanar och inspirerar i en gudstjänst eller annan samling. Antingen genom att du själv utmanar eller ber din pastor/präst/ungdomsledare eller annan person att göra det.

Nyfiken på Bibelappen för barn?

<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.