Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

26
oktober
2017

Fyra nya föfattare till Bibelguiden

fyra nya 500

Bibelguidens författarskara utökas

Fyra nya författare har rekryterats till Bibelguiden. Läs mer om de fyra tillskotten här nedan:

Du kan också läsa mer om serien Bibelguiden här.

26
oktober
2017

Författare 4 Victoria Vasquez

Victoria Vasquez small

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat fyra nya författare för Bibelguiden och författare nummer fyra är Victoria Vaquez som ska skriva En guide till Första och Andra Timotheosbreven och Titusbrevet. Victoria är född och uppvuxen i Stockholm, men bosatt i Uppsala sedan augusti 2015. Jobbar i Uppsala Pingst vid sidan av teologistudierna på Johannelunds teologiska högskola.

25
oktober
2017

Författare 3 Hanna Simonsson

Hanna Simonsson2 small

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat fyra nya författare för Bibelguiden och författare nummer tre är Hanna Simonsson som ska skriva En guide till Första och Andra Thessalonikerbrevet. Hanna är 26 år gammal (född -91) och är just nu bosatt i Varberg. Hon är född och uppvuxen i en prästfamilj och är lillasyster i en skara med 8 barn. 

24
oktober
2017

Författare 2 Hans Dahlén

Hans Dahlen small

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat fyra nya författare för Bibelguiden och författare nummer två är Hans Dahlén som ska skriva En guide till Hebreerbrevet. Hans är född och uppvuxen i Uppsala, där han också studerat till präst vid Johannelunds teologiska högskola. Han bor nu i Lund och jobbar som präst i EFS-kapellet. Hans är gift med Johanna och  har två barn, Joel och Mirjam.

23
oktober
2017

Författare 1 Johannes Leckström

Johannes Leckström small

Fyra nya författare!

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat fyra nya författare för Bibelguiden och först ut är Johannes Leckström som ska skriva En guide till Andra Korinthierbrevet. Johannes prästvigdes 2013 i Göteborg och just nu arbetar han i Älmhults församling med ett särskilt fokus på ungdomar och konfirmander. Han brinner för bibelutläggande predikan och apologetik. Under sin uppväxt i Göteborg var han aktiv i Björkekärrs församling (Svenska Kyrkan). Johannes var flitigt deltagare på läger inom Oasrörelsen och Credo och förutom församlingsengagemang var han engagerad i Credo-grupper. Senare har han också varit med i styrelsen för Apologia, och är fortfarande aktiv i föreningen Theofil i Lund. Han är gift med Sofia och har tre döttrar.

23
augusti
2017

Låt oss starta en rörelse!

emailproductfinal

LÅT OSS STARTA EN RÖRELSE!

Vi på Bibeln idag upplever att bibelläsningen i familjer är en mycket viktig framtidsfråga för kyrkan. Vi vill utmana Sveriges kristna att starta en gräsrotsrörelse där vi uppmuntrar varandra att dela Bibelns berättelser hemma!

I sommar släpptes Bibelappen för barn och hundratals familjer har redan laddat ner den och börjat använda det verktyget, men vi kan nå långt många fler.

Rent konkret skulle vi vilja utmana alla kyrkor att under någon samling i höst lyfta fram vikten av bibelläsning i familjen!

Vill du hänga på? Här är några enkla steg:

  1. Gå in på www.bibelnidag.org/barnbibel och skriv upp dig så får du mer information och hjälp hur du kan engagera församlingen. 
  2. Dela detta inlägg till dina vänner för att sprida utmaningen. 
  3. Påverka ditt lokala sammanhang så att man någon gång under hösten lyfter frågan och utmanar och inspirerar i en gudstjänst eller annan samling. Antingen genom att du själv utmanar eller ber din pastor/präst/ungdomsledare eller annan person att göra det.

Nyfiken på Bibelappen för barn?

04
juli
2017

Bibelappen för barn

emailproductfinal

BAFK Swedishsv

NU HAR BIBELAPPEN FÖR BARN SLÄPPTS PÅ SVENSKA! 

Bibelappen för barn ger en glädjefylld upplevelse med enkel och barnvänlig navigering, färgglada illustrationer, tryckaktiverade animationer och engagerande, interaktivt innehåll som gör Bibeln levande. Utformad för att uppmuntra barnen att återvända igen och igen. Det är början på en livslång kärlek till Guds ord.

16
juni
2017

Sommarföljetong i podcasten – Luther och vi?

pod luther

500 år efter att Luther spikade upp sina teser försöker två frikyrkliga män i sina bästa år förstå vad det hela betyder för oss idag? Vi läser Daniel Ringdahls bok "Inte så bara" och diskuterar den första delen. Varmt välkommen att hänga på!

Direkt till avsnittet
Till arkivet med podcasts

23
mars
2017

Release och årsmöte

nian främst

Inbjudan till årsmöte med release!

Den 22 april släpps Jens Wallins En guide till Johannesbreven och Judasbrevet. I samband med releasen har Bibeln idag sitt årsmöte dit alla medlemmar (prenumeranter av Bibeln idag) är varmt välkomna. 

<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.