fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

04
juli
2017

Bibelappen för barn

emailproductfinal

BAFK Swedishsv

NU HAR BIBELAPPEN FÖR BARN SLÄPPTS PÅ SVENSKA! 

Bibelappen för barn ger en glädjefylld upplevelse med enkel och barnvänlig navigering, färgglada illustrationer, tryckaktiverade animationer och engagerande, interaktivt innehåll som gör Bibeln levande. Utformad för att uppmuntra barnen att återvända igen och igen. Det är början på en livslång kärlek till Guds ord.

16
juni
2017

Sommarföljetong i podcasten – Luther och vi?

pod luther

500 år efter att Luther spikade upp sina teser försöker två frikyrkliga män i sina bästa år förstå vad det hela betyder för oss idag? Vi läser Daniel Ringdahls bok "Inte så bara" och diskuterar den första delen. Varmt välkommen att hänga på!

Direkt till avsnittet
Till arkivet med podcasts

23
mars
2017

Release och årsmöte

nian främst

Inbjudan till årsmöte med release!

Den 22 april släpps Jens Wallins En guide till Johannesbreven och Judasbrevet. I samband med releasen har Bibeln idag sitt årsmöte dit alla medlemmar (prenumeranter av Bibeln idag) är varmt välkomna. 

15
mars
2017

Men det går ju inte! Du är inte ensam ...

Vanligaste hindren för bibelläsning

I en dansk undersökning bland aktiva bibelläsare såg siffrorna ut så här på frågan vad som var deras största utmaning med att få till bibelläsningen. Jag tyckte att svaren var mycket intressanta och misstänker att många känner igen sig.

(Siffrorna inom parentes är ungdomar.)

vad är problemet

Självklart formas en sådan undersökning av vilka som deltog men det finns en hel del intressanta saker att känna igen sig i. Om man slår ihop de två första kolumnerna får man vilka som brottas med just ett specifikt problem, ofta eller sällan. Jag tänkte helt enkelt ge mig på att ge lite tips utifrån varje punkt och se om du kan finna någon hjälp i de punkter du känner igen dig i. 

15
mars
2017

Hitta nya infallsvinklar på bibeltexten

 OBF1701 500

INGÅNGAR

Ingångar är ett frågespel som utmanar en grupp att under lekfulla former utforska en bibeltext. Vad betyder texten, vilka konsekvenser skulle den få i vardagen och vem skulle behöva få höra den? Deltagarna kan till exempel få svara på frågor som "Hur skulle du sammanfatta den här texten på Twitter?", "Finns det något som stör dig i bibeltexten?" eller "Vilken mening från bibeltexten skulle du vilja spreja som graffiti på en husvägg?".

26
november
2016

Med bävan och förväntan

Rom omslag med foto webb

Det var med viss bävan som jag tackade ja till att skriva en guide till Romarbrevet. Paulus brev till församlingen i Rom är ju inte vilken skrift som helst. Förutom att det är antikens längsta bevarade brev är det en tungviktare i teologins värld. Framför allt är det ett brev som vid ett antal tillfällen har visat sig ha förmågan att – bokstavligt talat – förändra historiens gång. Mängder av män och kvinnor har genom århundradena fått sina liv förvandlade när de har läst hela eller delar av detta brev. 

Därmed är det också med både bävan och förväntan som vi får läsa Paulus brev till romarna i dag. Och det är med bävan och förväntan som man – som jag nu alltså har gjort – skriver en guide till Romarbrevet.

25
november
2016

Välkommen på release

releasebild

30 november, 19.00–20.30, är det bokrelease av En guide till Romarbrevet av Olof Edsinger. Kvällen innehåller föredrag, fika och signering av författaren. Varmt välkommen till Mikaelskyrkan i Uppsala.

Du kan provläsa ett kapitel här. Vi gläds stort åt att serien fortsätter att ges ut och mottas väl. Ett flertal författare är igång och skriver för kommande delar. Här kan du läsa om vilka delar som är planerade och på gång.

Du får gärna anmäla dig via vårt Facebook evenemang om du har lust, det gör det lite enklare att planera fika, men det är inte ett krav.

Vill du lyssna till Olof berätta lite om Romarbrevet och boken kan du lyssna på vår podcast.

21
november
2016

En guide till Romarbrevet går nu att förhandsboka

En guide till Romarbrevet går nu att förhandsboka

Standing book Rom 500

Nu finns vår nya bok En guide till Romarbrevet att förhandsboka i butiken

Boken är skriven Olof Edsinger (född 1976) som är teolog och författare till ett dussintal böcker om Bibeln och det kristna livet. Han är kursföreståndare för distanslärjungaskolan I Mästarens fotspår 1 & 2 och pendlar regelbundet till Norge där han bland annat jobbar med ledarutveckling. Stora delar av sitt liv har han ägnat åt kyrkans barn- och ungdomsarbete, och under nio år var han generalsekreterare för Salt – barn och unga i EFS.

03
november
2016

Med en högre växel

Med en högre växel

Det är en grådisig eftermiddag i oktober när jag plockar upp telefonen och ringer Martin Wärnelid. Martin är pastor i Folkungakyrkan i Stockholm och jag har fått höra att han och hans församling startat ett spännande initiativ som jag är väldigt nyfiken att få veta mer om.

Ett par signaler går fram, en pigg röst svarar ”Hej, det är Martin.” och snart finner jag mig inbegripen i en inspirerande dialog om Ett år i Guds närvaro. 

28
september
2016

Viktigt eller oviktigt?

Viktigt eller oviktigt? 

 

IMG 0444

Trots att vi lever i en digitaliserad tidsålder har jag, liksom de allra flesta svenskar, en brevlåda. En sådan där vanlig, grön plastlåda med ett lock som efter många års flitigt användande sitter på trekvart. Varje dag besöker jag denna låda där den sitter fastskruvad vid landsvägen i den långa raden jämte grannarnas likadana lådor. 

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.