Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

21
november
2016

En guide till Romarbrevet går nu att förhandsboka

En guide till Romarbrevet går nu att förhandsboka

Standing book Rom 500

Nu finns vår nya bok En guide till Romarbrevet att förhandsboka i butiken

Boken är skriven Olof Edsinger (född 1976) som är teolog och författare till ett dussintal böcker om Bibeln och det kristna livet. Han är kursföreståndare för distanslärjungaskolan I Mästarens fotspår 1 & 2 och pendlar regelbundet till Norge där han bland annat jobbar med ledarutveckling. Stora delar av sitt liv har han ägnat åt kyrkans barn- och ungdomsarbete, och under nio år var han generalsekreterare för Salt – barn och unga i EFS.

03
november
2016

Med en högre växel

Med en högre växel

Det är en grådisig eftermiddag i oktober när jag plockar upp telefonen och ringer Martin Wärnelid. Martin är pastor i Folkungakyrkan i Stockholm och jag har fått höra att han och hans församling startat ett spännande initiativ som jag är väldigt nyfiken att få veta mer om.

Ett par signaler går fram, en pigg röst svarar ”Hej, det är Martin.” och snart finner jag mig inbegripen i en inspirerande dialog om Ett år i Guds närvaro. 

28
september
2016

Viktigt eller oviktigt?

Viktigt eller oviktigt? 

 

IMG 0444

Trots att vi lever i en digitaliserad tidsålder har jag, liksom de allra flesta svenskar, en brevlåda. En sådan där vanlig, grön plastlåda med ett lock som efter många års flitigt användande sitter på trekvart. Varje dag besöker jag denna låda där den sitter fastskruvad vid landsvägen i den långa raden jämte grannarnas likadana lådor. 

12
juli
2016

Var finns Gud i ditt liv?

Var finns Gud i ditt liv?

kompass

Sitter uppflugen i fönstret, försjunken i tankar och tittar ut på sommarregnet när himlen plötsligt lyser upp för ett ögonblick. Några sekunder senare rullar åskans dova muller in.  

Vikingarna såg åskan som tecken på att den ilskna Tor dundrade fram med sin vagn och sin Mjölner bland molnen. I Indisk mytologi var det istället stridsguden Indra som kom ridande på sin elefant. Och för de gamla grekerna var det självaste Zeus som kastade sina åskviggar över himlen. Men idag då? Idag vet vi hur det egentligen ligger till. Vi behöver inte tro, för vi vet. Tack vare vetenskapsmän som bland andra Benjamin Franklin och hans drake vet vi idag vad det är för fysiska lagar och elektriska partiklar som åstadkommer fenomenet åska. Vi är upplysta människor som inte behöver vidskepelse, mytologi och tro. Eller?

10
juni
2016

Varför läser du Bibeln?

Varför läser du Bibeln?

"I en nära relation behöver man uttrycka sin kärlek till varandra, det räcker inte med att "en gång för alla ha sagt det vid altaret". Daglig uppmuntran, varma kommentarer, älskvärda vinkar och allvarliga samtal tillhör en djup relation. Det är med andra ord som med Gud och oss, han gav oss Bibeln av samma anledning! För att vi dagligen ska kunna få möta hans uppmuntran, tilltal och kärlek." - Olof Brandt, Generalsekreterare Bibeln Idag

23
Maj
2016

På tavlor av sten

På tavlor av sten

Den senaste veckan har större delen av min fritid ägnats åt kroppsarbetets styrkande nöje. Det långsiktiga målet är att mossig gräsmatta och ojämna stenplattor ska förvandlas till lättskött trädäck. De kortsiktiga resultaten är svett, ryggskott och förhoppningsvis en och annan ny muskelcell. Det är ett segt kneg. Att bända loss stenplattorna från sand och gräs, lyfta upp dem i skottkärran och köra bort dem till den prydliga stapeln som håller på att bildas. Tungt är det! Stora, tunga, gråa, hårda stentavlor.  

15
Maj
2016

Glöm inte att kolla oljan!

Glöm inte att kolla oljan!

 

Äntligen börjar det bli säsong för en av mina favoritsysslor i trädgården. Gräsklippning! För somliga kan det förefalla absurt, men jag finner en avkoppling i att gå varv efter varv med en brummande, välsmord maskin och se det välansade resultatet växa fram en gräsklipparbredd i taget. Varv efter varv medan tankarna får vandra fritt.

02
Maj
2016

Varför behövs Bibeln?

Varför behövs Bibeln?

 

 

Varför behövs Bibeln egentligen? Varför ska vi hålla fast vid Bibeln när vi lever i ett postmodernt samhälle där sanningen är relativ och vi tycks stå fria att själva plocka ihop vår världsbild utifrån ett dignande smörgåsbord av religioner, filosofier och livsåskådningar? Ja det är ju något värt att fundera lite kring.

År 2009 markerade starten på en ny era i mitt liv. Eran som Uppsalastudent! Jag hade blivit antagen till kandidatprogrammet i ekonomi och det var med stor spänning, nervositet och nyfikenhet som jag anlände till Uppsala Centralstation på terminens första dag. 

09
mars
2016

Välkommen på årsmöte

Årsmöte i Uppsala

Boka in den 23 april i almanackan! Då kommer Bibeln idag ha årsmöte i Bibelsällskapets lokaler i Uppsala och i samband med det ett öppet program för alla intresserade där Ray Baker (Bibeln idags ordförande) kommer att tala. Övriga programpunkter kommer vara:

Servering
Årsmötesförhandlingar*
Tid: lördag 23 april kl 15.00

Plats: Bibelsällskapet, Bangårdsgatan 4A, Uppsala

Handlingar hittar du här.

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.