Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

23
Maj
2016

På tavlor av sten

På tavlor av sten

Den senaste veckan har större delen av min fritid ägnats åt kroppsarbetets styrkande nöje. Det långsiktiga målet är att mossig gräsmatta och ojämna stenplattor ska förvandlas till lättskött trädäck. De kortsiktiga resultaten är svett, ryggskott och förhoppningsvis en och annan ny muskelcell. Det är ett segt kneg. Att bända loss stenplattorna från sand och gräs, lyfta upp dem i skottkärran och köra bort dem till den prydliga stapeln som håller på att bildas. Tungt är det! Stora, tunga, gråa, hårda stentavlor.  

15
Maj
2016

Glöm inte att kolla oljan!

Glöm inte att kolla oljan!

 

Äntligen börjar det bli säsong för en av mina favoritsysslor i trädgården. Gräsklippning! För somliga kan det förefalla absurt, men jag finner en avkoppling i att gå varv efter varv med en brummande, välsmord maskin och se det välansade resultatet växa fram en gräsklipparbredd i taget. Varv efter varv medan tankarna får vandra fritt.

02
Maj
2016

Varför behövs Bibeln?

Varför behövs Bibeln?

 

 

Varför behövs Bibeln egentligen? Varför ska vi hålla fast vid Bibeln när vi lever i ett postmodernt samhälle där sanningen är relativ och vi tycks stå fria att själva plocka ihop vår världsbild utifrån ett dignande smörgåsbord av religioner, filosofier och livsåskådningar? Ja det är ju något värt att fundera lite kring.

År 2009 markerade starten på en ny era i mitt liv. Eran som Uppsalastudent! Jag hade blivit antagen till kandidatprogrammet i ekonomi och det var med stor spänning, nervositet och nyfikenhet som jag anlände till Uppsala Centralstation på terminens första dag. 

09
mars
2016

Välkommen på årsmöte

Årsmöte i Uppsala

Boka in den 23 april i almanackan! Då kommer Bibeln idag ha årsmöte i Bibelsällskapets lokaler i Uppsala och i samband med det ett öppet program för alla intresserade där Ray Baker (Bibeln idags ordförande) kommer att tala. Övriga programpunkter kommer vara:

Servering
Årsmötesförhandlingar*
Tid: lördag 23 april kl 15.00

Plats: Bibelsällskapet, Bangårdsgatan 4A, Uppsala

Handlingar hittar du här.

13
augusti
2015

Bibelstund - ny app!

iStock 000049748656 webb

Helt ny app för meningsfull bibelläsning

Bibeln idag släpper en helt ny bibelläsningsapp med namnet Bibelstund! I Bibelstund hittar du ett ständigt växande antal läsplaner för hela Bibeln med bibeltexter och betraktelser, tillämpning och fördjupning. Du kan välja att läsa själv eller tillsammans med dina vänner.

  • Är perfekt för din hemgrupp, skolgrupp, ditt arbetslag eller för dig som vill läsa med en kompis.
  • Med smarta påminnelser kan du hitta rutin i dit läsande
  • Ha en pågående diskussion med kommentarer på varje steg
  • Mer än bara bibelord, läsplanerna innehåller även element av bön, reflektion och tillämpning
  • Läs tillsammans med vänner, familj, ungdomsgrupper, bönegrupper eller hela kyrkan.
  • Appen är gratis, men stöd den gärna genom en frivillig gåva eller prenumeration.

Det som gör Bibelstund unik är

  • Appen är av senaste snitt och är så enkel och pedagogisk att inga användare ska tappas bort i krångliga menyer eller val.
  • Mer än att bara ”läsa” Bibeln. Vi tror att bibelläsning också bör innehålla element av bön, reflektion och tillämpning. Dessa element byggs smidigt in i läsplanerna i appen.
  • Appen är social, läsning kan genomföras i grupper. Ungdomsgrupper, bönegrupper, kyrkor eller deltagare i läger och konferenser kan läsa tillsammans. Man kan sedan ha en pågående diskussion om det man läser. Dessa kommentarer sker inte på Facebook eller liknande forum utan sker i appen.

Vi erbjuder församlingar, organisationer och konferenser att lägga in sina planer för att kunna använda appen i den specifika kontext ni står i.

Ladda ner appen:

webb download on the app store webbgoogle play logo

Är ni intresserade av detta kan ni läsa mer på bibelstund.se

iOS Simulator webb

 

08
juni
2015

Var med och be!

bon

Var med och be!

Att be är att lyssna till och förlita sig på Guds handlande idag. Vi tror att Gud vill vara aktiv i våra liv om vi bara låter honom få chansen. På samma sätt somdet kan gälla oss personligen så vill vi att det ska gälla vår organisation. Därför efterlyser vi nu bönehjälp under sommaren 2015. Kan du avvara några minuter i veckan, eller rent av ett par per dag? Läs vidare...

26
Maj
2015

Habackuks budskap är för vår tid

Hab stående bok 500

Habackuks budskap är för vår tid

Många kyrkosamfund och kristna organisationer har utsett 2015 till Bibelns år. Tusentals människor har “antagit utmaningen” att läsa i Bibeln varje dag. Tyvärr ger många människor upp när de sjunker ner i de dunkla texterna i Gamla testamentet - särskilt profetböckerna. Visst låter de likadant allihopa?

28
april
2015

Senaste Bibelguiden släppt

 OBF2115

En guide till Jakobsbrevet är släppt

Den 18 april släptes En guide till Jakobsbrevet av Nathalie och Per-Erik Aronsson. Det är bok sex i serien Bibelguiden och det är en stor glädje att serien fortsätter komma och hålla hög kvalité. 

 

10
mars
2015

Välkommen på 50-års fest!

2015 hemsida stack

Välkommen på firande med årsmöte

Bibeln idag fyller 50 år! Så lång tid har denna lilla förening verkat för att främja meningsfull bibelläsning på svenska. Det vill vi fira med årsmöte, föredrag, bokrelease och festmiddag i Uppsala. Härmed inbjuds ni att vara hedersgäst vid firandet lördagen den 18 april kl 15.00 i Uppsala. 

20
januari
2015

Sju sätt att INTE läsa Bibeln på

2e1ax vintage entry clock

Tipslistorna är många med tips på hur du kan läsa din bibel för att få ut mesta möjliga i förståelse och din andliga utveckling. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka på att det trots allt finns "fel sätt" att läsa Bibeln på också. Låt mig lista sju... (så klart inte heltäckande, men det är några)

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.