Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

13
augusti
2015

Bibelstund - ny app!

iStock 000049748656 webb

Helt ny app för meningsfull bibelläsning

Bibeln idag släpper en helt ny bibelläsningsapp med namnet Bibelstund! I Bibelstund hittar du ett ständigt växande antal läsplaner för hela Bibeln med bibeltexter och betraktelser, tillämpning och fördjupning. Du kan välja att läsa själv eller tillsammans med dina vänner.

  • Är perfekt för din hemgrupp, skolgrupp, ditt arbetslag eller för dig som vill läsa med en kompis.
  • Med smarta påminnelser kan du hitta rutin i dit läsande
  • Ha en pågående diskussion med kommentarer på varje steg
  • Mer än bara bibelord, läsplanerna innehåller även element av bön, reflektion och tillämpning
  • Läs tillsammans med vänner, familj, ungdomsgrupper, bönegrupper eller hela kyrkan.
  • Appen är gratis, men stöd den gärna genom en frivillig gåva eller prenumeration.

Det som gör Bibelstund unik är

  • Appen är av senaste snitt och är så enkel och pedagogisk att inga användare ska tappas bort i krångliga menyer eller val.
  • Mer än att bara ”läsa” Bibeln. Vi tror att bibelläsning också bör innehålla element av bön, reflektion och tillämpning. Dessa element byggs smidigt in i läsplanerna i appen.
  • Appen är social, läsning kan genomföras i grupper. Ungdomsgrupper, bönegrupper, kyrkor eller deltagare i läger och konferenser kan läsa tillsammans. Man kan sedan ha en pågående diskussion om det man läser. Dessa kommentarer sker inte på Facebook eller liknande forum utan sker i appen.

Vi erbjuder församlingar, organisationer och konferenser att lägga in sina planer för att kunna använda appen i den specifika kontext ni står i.

Ladda ner appen:

webb download on the app store webbgoogle play logo

Är ni intresserade av detta kan ni läsa mer på bibelstund.se

iOS Simulator webb

 

08
juni
2015

Var med och be!

bon

Var med och be!

Att be är att lyssna till och förlita sig på Guds handlande idag. Vi tror att Gud vill vara aktiv i våra liv om vi bara låter honom få chansen. På samma sätt somdet kan gälla oss personligen så vill vi att det ska gälla vår organisation. Därför efterlyser vi nu bönehjälp under sommaren 2015. Kan du avvara några minuter i veckan, eller rent av ett par per dag? Läs vidare...

26
Maj
2015

Habackuks budskap är för vår tid

Hab stående bok 500

Habackuks budskap är för vår tid

Många kyrkosamfund och kristna organisationer har utsett 2015 till Bibelns år. Tusentals människor har “antagit utmaningen” att läsa i Bibeln varje dag. Tyvärr ger många människor upp när de sjunker ner i de dunkla texterna i Gamla testamentet - särskilt profetböckerna. Visst låter de likadant allihopa?

28
april
2015

Senaste Bibelguiden släppt

 OBF2115

En guide till Jakobsbrevet är släppt

Den 18 april släptes En guide till Jakobsbrevet av Nathalie och Per-Erik Aronsson. Det är bok sex i serien Bibelguiden och det är en stor glädje att serien fortsätter komma och hålla hög kvalité. 

 

10
mars
2015

Välkommen på 50-års fest!

2015 hemsida stack

Välkommen på firande med årsmöte

Bibeln idag fyller 50 år! Så lång tid har denna lilla förening verkat för att främja meningsfull bibelläsning på svenska. Det vill vi fira med årsmöte, föredrag, bokrelease och festmiddag i Uppsala. Härmed inbjuds ni att vara hedersgäst vid firandet lördagen den 18 april kl 15.00 i Uppsala. 

20
januari
2015

Sju sätt att INTE läsa Bibeln på

2e1ax vintage entry clock

Tipslistorna är många med tips på hur du kan läsa din bibel för att få ut mesta möjliga i förståelse och din andliga utveckling. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka på att det trots allt finns "fel sätt" att läsa Bibeln på också. Låt mig lista sju... (så klart inte heltäckande, men det är några)

08
januari
2015

Över 2200 har antagit utmaningen!

mountainssunny webb liten

Anta utmaningen att läsa Bibeln varje dag!

Under den parollen vill Bibeln idag tillsammans med Svenska Bibelsällskapet och Dagen år 2015 samla så många som möjligt och hjälpa dem att bli dagliga bibelläsare. Bibeln är tillgänglig för de allra flesta, men läsandet av Bibeln står inte i proportion till ägandet.

Redan nu har över 2200 anmält sig och fler kommer in varje dag. Fundera gärna själv vem du kan utmana och kanske läsa tillsammans med. Vi tror att detta kan vara starten på en folkrörelse! 

21
november
2014

Lyckad release!

SAM 2519

Den 19 november släpptes femte boken i serien Bibelguiden, En guide till Första Korinthierbrevet av Linnéa Åberg.

I Ryttargårdskyrkan i Linköping samlades cirka 50 personer för att lyssna till ett bibelstudium över Första Korinthierbrevet 15. Efter det mycket uppskattade studiet var det fika och boksignering.

Välkommen att köpa boken du också! Du kan beställa den här.

02
oktober
2014

Att möta Bibelns berättelser tidigt i livet

jesus start resan

Bilden kommer från materialet Resan genom Bibeln som Bibeln idag släpper under slutet av 2014.

 

Resan genom Bibeln

"Bibelkunskapen är nere på nivån att vi inte kan börja kursen utan att gå igenom det där med kapitel och vers ...".

Citatet kommer från ett möte med en bibelskolelärare som jag pratade med för ett par veckor sedan. Vi pratade om vad de gick igenom i klassen just nu och oroat berättade läraren att bibelkunskapen är på mycket låg nivå bland de ungdomar som kommer till skolan. Flera samfund i Sverige och deras respektive ungdomsorganisationer tycks inse samma sak och planera för bibelår, och jag tror det är bra. Bibeln kan inte få nog mycket uppmärksamhet i våra kyrkor.

24
juli
2014

Sommarhälsning

water sunset

 

Mitt i värmen, ett värmande ord

Vi önskar alla läsare av Bibeln idag (och även ni andra som bara hade vägarna förbi) en riktigt härlig sommar. Vi hoppas att ni får ta en stund extra någon gång under dessa dagar med Bibeln. Själv läser jag mig genom Psaltaren under sommaren och tänkte passa på att hälsa med psalm 8:

 

<<  1 2 3 4 5 [67 8 9 10  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.