fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

28
april
2015

Senaste Bibelguiden släppt

 OBF2115

En guide till Jakobsbrevet är släppt

Den 18 april släptes En guide till Jakobsbrevet av Nathalie och Per-Erik Aronsson. Det är bok sex i serien Bibelguiden och det är en stor glädje att serien fortsätter komma och hålla hög kvalité. 

 

10
mars
2015

Välkommen på 50-års fest!

2015 hemsida stack

Välkommen på firande med årsmöte

Bibeln idag fyller 50 år! Så lång tid har denna lilla förening verkat för att främja meningsfull bibelläsning på svenska. Det vill vi fira med årsmöte, föredrag, bokrelease och festmiddag i Uppsala. Härmed inbjuds ni att vara hedersgäst vid firandet lördagen den 18 april kl 15.00 i Uppsala. 

20
januari
2015

Sju sätt att INTE läsa Bibeln på

2e1ax vintage entry clock

Tipslistorna är många med tips på hur du kan läsa din bibel för att få ut mesta möjliga i förståelse och din andliga utveckling. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka på att det trots allt finns "fel sätt" att läsa Bibeln på också. Låt mig lista sju... (så klart inte heltäckande, men det är några)

08
januari
2015

Över 2200 har antagit utmaningen!

mountainssunny webb liten

Anta utmaningen att läsa Bibeln varje dag!

Under den parollen vill Bibeln idag tillsammans med Svenska Bibelsällskapet och Dagen år 2015 samla så många som möjligt och hjälpa dem att bli dagliga bibelläsare. Bibeln är tillgänglig för de allra flesta, men läsandet av Bibeln står inte i proportion till ägandet.

Redan nu har över 2200 anmält sig och fler kommer in varje dag. Fundera gärna själv vem du kan utmana och kanske läsa tillsammans med. Vi tror att detta kan vara starten på en folkrörelse! 

21
november
2014

Lyckad release!

SAM 2519

Den 19 november släpptes femte boken i serien Bibelguiden, En guide till Första Korinthierbrevet av Linnéa Åberg.

I Ryttargårdskyrkan i Linköping samlades cirka 50 personer för att lyssna till ett bibelstudium över Första Korinthierbrevet 15. Efter det mycket uppskattade studiet var det fika och boksignering.

Välkommen att köpa boken du också! Du kan beställa den här.

02
oktober
2014

Att möta Bibelns berättelser tidigt i livet

jesus start resan

Bilden kommer från materialet Resan genom Bibeln som Bibeln idag släpper under slutet av 2014.

 

Resan genom Bibeln

"Bibelkunskapen är nere på nivån att vi inte kan börja kursen utan att gå igenom det där med kapitel och vers ...".

Citatet kommer från ett möte med en bibelskolelärare som jag pratade med för ett par veckor sedan. Vi pratade om vad de gick igenom i klassen just nu och oroat berättade läraren att bibelkunskapen är på mycket låg nivå bland de ungdomar som kommer till skolan. Flera samfund i Sverige och deras respektive ungdomsorganisationer tycks inse samma sak och planera för bibelår, och jag tror det är bra. Bibeln kan inte få nog mycket uppmärksamhet i våra kyrkor.

24
juli
2014

Sommarhälsning

water sunset

 

Mitt i värmen, ett värmande ord

Vi önskar alla läsare av Bibeln idag (och även ni andra som bara hade vägarna förbi) en riktigt härlig sommar. Vi hoppas att ni får ta en stund extra någon gång under dessa dagar med Bibeln. Själv läser jag mig genom Psaltaren under sommaren och tänkte passa på att hälsa med psalm 8:

 

27
Maj
2014

Tolkningsföreträde eller lyssnande?

1010617 10152146093098810 1710449867 n

Innan vi går in på mina tankar kring ovanstående bild och varför jag känner att jag behöver skriva det här blogginlägget vill jag göra ett par saker klara. Jag hatar inte homosexuella ochjag är inte ute efter att säga att svenskar är dumma i huvudet! Jag vill fundera kring vår vardag på sociala medier och vilken bild vi ger andra av kristna och kristen tro. Så innan du blir arg, läs hela inlägget och fundera en stund på vad jag skrivit. Jag vet att Internet är som gjort för snabbt dömande men det är inte det jag är ute efter – åt något håll!

05
Maj
2014

En Guide till Galaterbrevet är släppt

 OBF7812

Releasen i Stockholm – en succé

4 maj 2014 släpptes En Guide till Galaterbrevet vid vår stora release i Folkungakyrkan, Stockholm. Martin Wärnelid, pastor i Folkungakyrkan i Stockholm, är den fjärde författaren i serien Bibelguiden.

25
april
2014

Svalka och en friskhet

Galaterbrevet 400

Jag blev förvånad när jag öppnade mitt bokpaket från Amazon och fann 9 böcker om dating istället för de 9 böcker om Galaterbrevet som jag hade beställt. Men jag hoppas att “Martin W i Oslo” (som nog kände sig rätt besviken han också) fick upp ögonen för Paulus glödheta brev till Galaterna.

<<  2 3 4 5 6 [78 9 10 11  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.