Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

27
Maj
2014

Tolkningsföreträde eller lyssnande?

1010617 10152146093098810 1710449867 n

Innan vi går in på mina tankar kring ovanstående bild och varför jag känner att jag behöver skriva det här blogginlägget vill jag göra ett par saker klara. Jag hatar inte homosexuella ochjag är inte ute efter att säga att svenskar är dumma i huvudet! Jag vill fundera kring vår vardag på sociala medier och vilken bild vi ger andra av kristna och kristen tro. Så innan du blir arg, läs hela inlägget och fundera en stund på vad jag skrivit. Jag vet att Internet är som gjort för snabbt dömande men det är inte det jag är ute efter – åt något håll!

05
Maj
2014

En Guide till Galaterbrevet är släppt

 OBF7812

Releasen i Stockholm – en succé

4 maj 2014 släpptes En Guide till Galaterbrevet vid vår stora release i Folkungakyrkan, Stockholm. Martin Wärnelid, pastor i Folkungakyrkan i Stockholm, är den fjärde författaren i serien Bibelguiden.

25
april
2014

Svalka och en friskhet

Galaterbrevet 400

Jag blev förvånad när jag öppnade mitt bokpaket från Amazon och fann 9 böcker om dating istället för de 9 böcker om Galaterbrevet som jag hade beställt. Men jag hoppas att “Martin W i Oslo” (som nog kände sig rätt besviken han också) fick upp ögonen för Paulus glödheta brev till Galaterna.

17
april
2014

Uppståndelsen som obekväm historisk sanning

Uppståndelsen som centrum

När Paulus uttalar sig om uppståndelsen är hans åsikt tydlig: "Om det inte finns någon uppståndelse från de döda har inte heller Kristus uppstått. Men om Kristus inte har uppstått, ja, då är vår förkunnelse tom, och tom är också er tro." (1 Kor 15:13-14). Av naturliga skäl är det mycket tal om Jesus i påsktider. Främst i kyrkan men även i den sekulära delen av samhället. 

05
mars
2014

Inbjudan till Årsmöte 2014

Report3StackComb

Bibeln idag – en rörelse som rör på sig

Om målet är att ge ut bibelläsningsplaner, har vi uppfyllt det i många år. Men om målet är att barn, unga, familjer och vuxna regelbundet ska möta Gud genom bibel och bön, då återstår mycket att göra. Styrelsen informerar om visioner, utmaningar och utvecklingslinjer, och leder bön för Bibeln idag.

Årsmötesförhandlingar.

Tid: Lördag 26 april kl 14.30
Plats: Baptistkyrkan, Bangårdsgatan 11, Uppsala

Alla prenumeranter på Bibeln idag har rätt att delta i och rösta på årsmötet.
Kom för att bli delaktig i vad som händer och gör din röst hörd!
Välkomna!

Styrelsen genom Hans Lindholm, ordförande

07
februari
2014

Bibeln idag startar podcast

breddare nyhetsbrev podcast

Vi på Bibeln idag har nu startat vad som kallas för en podcast. För den som inte känner till vad podcast är så kan man enklast jämföra det med radio, men det läggs ut på Internet och kan alltså höras på när man som lyssnare har tiden.

19
december
2013

God jul!

rgbstock com ngHn7dY

 

Familjetid i juletid

Julen närmar sig med stormsteg och vi vill passa på att önska en riktigt god jul. Vi vet att förutsättningar till det skiftar från person till person men vi sänder ut en bön och en önskan att din jul ska bli just god. 

Vi vill så här dagarna innan uppmuntra till familjetid i jul. Att sätta sig ner med honom som kallar dig sitt barn...

Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. Joh 1:12

God jul!

Olof Brandt, generalsekreterare Bibeln idag

 

29
november
2013

Läser du inte Bibeln varje dag? Skäms! (eller?)

Alex E. Proimos, flickr

Skammen som dålig drivkraft

66 % av de som går i kyrkan säger att de vill leva för Jesus i allt de gör. Men endast 11 % läser Bibeln dagligen. (detta enligt ” October 2011 LifeWay Research, Transformational Discipleship Study”). Vad har vi att säga om detta? Hur ska vi kunna följa Jesus, om vi inte läser Bibeln för att se vad han har att säga till oss? Blir det inte bara att följa en allmän känsla?

Visst går det att slå på stora ”skäms-trumman” nu. ”Hur kan du och kalla dig kristen?” Så har nog frågan hanterats klassiskt och visst har det genom tiderna lett till en del bibelläsning. Men vad gör skam för en relation? Jag tror att skammen bara leder till ett slavförhållande där kravet knäcker många möjligheter till att faktiskt möta den levande Kristus.

29
oktober
2013

Bibeln modernare är någonsin

sociala-medier

Kristen i sociala medier

Det talas mycket om sociala medier. Som kristna kan vi inte gräva ner oss och tro att vi står ovan utvecklingen men jag tror inte heller på att bara svepas med. Vi behöver se över hur vi använder vår tid och hur vi kan dela vår tro på sociala medier.

22
augusti
2013

Den stora historien och app-samhället

shutterstock 16876723 hemsida

Youtube, Twitter och Bibeln

När MTV var som störst talades det om att ”de unga” inte kunde koncentrera sig på längre sammanhang. Musikvideon byggde på en snabbkonsumtion där vi som postmoderna människor inte hade varken lust eller möjlighet att tillgodogöra oss information om den inte packades in på 4 minuter och med många snabba klipp. 
Idag är om möjligt konsumtionsinformationskulturen (hmm, ska man inte akta sig för långa ord i blogginlägg) väl utbredd. Twitter, tidningar som Metro, Instagram och Youtube visar alla på sitt sätt hur vi inte orkar ta till oss längre stycken information längre. Vi ser hellre på tv-serier än på film och läsandet av ”vanliga” böcker hotas ständigt, i alla fall om man får tro larmrapporter.

<<  2 3 4 5 6 [78 9 10 11  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.