Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

Ludvig Nyman – 
En guide till Johannesevangeliet

Ludvig Nyman, född 1988, är lärare i Nya testamentet på Akademi för Ledarskap och Teologi (ALT) i Örebro. Han har en teologie kandidatexamen från Örebro teologiska högskola och en teologie masterexamen från Lunds universitet.

ludvig

Jonas Nordén – 
En guide till Filipperbrevet

Jonas Norden, född 1978, är prästvigd med nuvarande tjänst i EFS, Betaniakyrkan i Malmö. Jonas studerade teologi på Johannelunds teologiska högskola 2002-06 och har tidigare haft tjänst i EFS-kyrkan i Örnsköldsvik (2006-12), samt som EFS-missionär till Mekane Yesuskyrkan i Etiopien (2012-16).

Jonasnorden

Anna Enberg – 
En guide till Apostlagärningarna

Anna Enberg (född 1983) är pastor i Härnakyrkan i Ljungsbro (Evangeliska Frikyrkan). Anna inledde sina teologistudier på Korteboskolan men ha sedan även studerat vid Örebro teologiska högskola och Lunds universitet. Hon har även en examen i Antikens kultur och samhällsliv.

anna enberg hemsida

Daniel Hjort – 
En guide till Matteusevangeliet

Daniel Hjort (född 1981) är präst i EFS, bosatt i Örkelljunga och doktorand i Nya testamentets exegetik vid Lunds universitet. Han har tidigare varit pastor i Hagakyrkan i Markaryd (EFS/Equmeniakyrkan).

DSC 3882 ss hemsida

Jens Wallin (tidigare Gunnarsson) –
En guide till Johannesbreven och Judasbrevet

 Jens Wallin (född 1987) är sedan knappt tio år tillbaka predikant inom ELM-BV och har även predikat i delar av EFS. Han har läst teologi vid Johannelunds teologiska högskola, Oxfords universitet (Wycliffe Hall) och Göteborgs universitet, och undervisar just nu i ämnet kristendom på Livets Ords Kristna Skola.

170110 Omslag Joh 280x21557mm rygg Fogra39 PRINT

Olof Edsinger – 
En guide till Romarbrevet

Olof Edsinger (född 1976) är teolog och författare till ett dussintal böcker om Bibeln och det kristna livet. Han är kursföreståndare för distanslärjungaskolan I Mästarens fotspår 1 & 2 och pendlar regelbundet till Norge där han bland annat jobbar med ledarutveckling. Stora delar av sitt liv har han ägnat åt kyrkans barn- och ungdomsarbete, och under nio år var han generalsekreterare för Salt – barn och unga i EFS.

Olof Edsinger webb

Johannes Imberg – 
En guide till Kolosserbrevet och Filemonbrevet

Johannes Imberg (född 1985) är församlingsherde i Fässbergs församling i Mölndals pastorat. Han har studerat på Lunds universitet och har en Teol. Master i NT:s exegetik och en Fil. Magister i religionsvetenskap. Johannes är uppvuxen som missionärsbarn i Kenya.

Johannes Imberg webb

Nathalie och Per-Erik Aronsson – 
En guide till Jakobsbrevet

Nathalie Aronsson (född 1987) är präst i Grästorps pastorat, Svenska kyrkan. Studerade på Johannelunds teologiska högskola prästvigdes för Skara stift 2013.

Per-Erik Aronsson (född 1981) är präst i EFS Falköping, Warenbergskyrkan. Studerade på Johannelunds teologiska högskola prästvigdes för Skara stift 2013.

IMG 5102 Forfattarfoto till Jakobsbrevet

Linnéa Åberg – En guide till Första Korinthierbrevet

Linnéa Åberg (född 1981) är bibellärare på Liljeholmens Folkhögskola i Rimforsa.

linnea aberg webb

Martin Wärnelid – En guide till Galaterbrevet

Martin Wärnelid (född 1977) är pastor och föreståndare i Folkungakyrkan Stockholm (Evangeliska frikyrkan) och studieldare på Akademi för Ledarskap och Teologi.

martin warnelid webb

Johanna Larsdal (tidigare Dahl) – En guide till Första och Andra Petrusbrevet

Johanna Larsdal (född 1984) är präst i Svenska kyrkan, Göteborgs stift. Efter vikariat i Tuve-Säve, Lindome och Askims församlingar är hon nu i huvudsak föräldraledig en tid framöver.

johannadahl SV

Reine Toth – En guide till Uppenbarelseboken

Reine studerar vid Oxfords universitet – ett mastersprogram i ”Judaism and Christianity in the Graeco-Roman World”. Han har tidigare arbetat som präst i Svenska kyrkan och EFS. Reine är huvudredaktör för Bibelguiden.

foto reine webb

Martin Fredh (tidigare Lennartsson) – En guide till Efesierbrevet

Martin Fredh (född 1981) är komminister i Värnamo pastorat, Svenska kyrkan. Efter prästvigning 2008 i Göteborg och inledande tjänstgöringsår i Västra Marks församling i södra Västergötland, är nu Martin tillbaka i sitt hemstift, Växjö stift. 

lennartsson1 webb

bi endalav   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |   tel. 018 - 69 67 84   |   mail: info@bibelnidag.org