Hej Magnus!

Du är Bibeln idags nya ordförande, först måste jag fråga “sportfrågan” hur känns det?

  • Bra, så klart! Nej men allvarligt, det är ett stort åtagande och jag känner mig ödmjuk inför uppgiften. Och det är stora skor att fylla efter de senaste två ordförandena som Bibeln idag har haft.

Vill du presentera dig för den som inte känner dig?

  • Jag kom i kontakt med organisationen genom den nuvarande generalsekreteraren och fick nöjet att arbeta ihop med honom på en konferens och berätta om Bibeln idag. Något år senare blev jag invald i styrelsen och har haft oerhört roligt i den rollen. Jag använder mig av läsplanen, bibelguiderna och en del andra produkter.

Vad i bibelarbetet brinner du mest för?

  • Att underlätta för människor att ”komma in i” bibeltexterna.

Vad av det Bibeln idag har gjort de senaste åren har du tyckt mest om?

  • Tärningarna är det material som jag omedelbart kommer att tänka på. Det är den produkt som jag fortfarande sätter i händerna på alla som frågar om ett enkelt studiematerial.

Har du någon favoritperson i Bibeln?

  • Inte direkt, men jag tycker alltid om att läsa om de män som framställs i mindre smickrande omständigheter. Gideon som gömmer sig, Petrus som ständigt agerar överilat. Sådant kan jag relatera till.
Magnus arbetar till vardags som föreståndare i Bibelbutiken.