Kerstin Klason har varit redaktör för Bibeln idag sedan 2011 och har gjort ett fantastisk jobb med att förse oss alla med välredigerade texter i kvartalsskriften. Kerstin har även hjälpt till med korrekturläsning av våra övriga produkter och haft kontakt med våra otaliga frivilliga skribenter. Tack Kerstin för allt ditt hårda arbete och vi önskar dig nu en fantastisk tid som pensionär.

När en person lägger ner sin stav finns det så behöver någon ta upp den och i vårt fall heter vår nya redaktör Malin Davidsson. Vi bad Malin att presentera sig själv så vi lämnar ordet till den nya redaktören för Bibeln idag:

Jag har alltid tyckt om att umgås med text, med språk. Att få jobba som redaktör för Bibeln idag känns spännande. Jag ser det som att jag ska få umgås med språk och med Gud på samma gång, vilket jag ser fram emot! Jag bor i norra Skåne, på en gård på landet, med min familj och ett gäng hästar. Jag tycker om att umgås med familj, vänner och hästarna såklart. Jag älskar naturen, och jag är engagerad i kyrkan. Min man och jag kör sedan ett antal år tillbaka Alpha-kurser i vår församling, och det är via Alpha som jag själv som vuxen fick en chans att lära känna Gud, att hitta till Jesus.

I botten är jag förskollärare och har jobbat som det ett antal år. Jag har även undervisat en hel del spanska och engelska. Spanskan lärde jag mig till modersmålsnivå under mina år som boende i Spanien, där jag även började arbeta med översättning. Tillbaka i Sverige tog jag en magisterexamen i översättning vid Lunds universitet, och nu arbetar jag alltså som översättare sedan många år tillbaka. Jag har haft förmånen att få översätta några kristna böcker för Apologia förlag, vilket är otroligt givande och roligt.

Jag ser fram emot att få kombinera mitt arbete som översättare med arbetet som redaktör för Bibeln idag!