fbpx
Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

10
augusti
2021

Mer hjälp till familjer!

ask familj

En av de saker som blev tydliga i och med Här för att stanna var att föräldrar och vårdnadshavare önskar mer hjälp i sin vardag. Ofta uttrycks en önskan att få dela tro och andra funderingar med sin familj men verktygen saknas. Därför har Bibeln idag tillsammans med Salt, barn och unga i EFS, tagit fram Hemmatid, två kortlekar för att underlätta samtalet i hemmet. 

19
juli
2021

Nu i efterhand är det roligt

ny bibelguide 1000

I skrivande stund är de snart kväll den 14 juli. I morgon ska jag sätta mig i bilen för att åka ner till den plats där releasen av boken kommer att ske. När jag berättat för nära vänner om detta event så har naturligtvis frågan kommit om hur det varit att skriva en bok.

Skojfriskt brukar jag svara ”Nu i efterhand är det roligt”. När jag ser tillbaka till när jag satt med manuset som allra mest så kan jag sakna det.

14
juni
2021

Release av En guide till Första och Andra Thessalonikerbrevet

Release 15 juli 15:00. 

Se sändningen här i efterhand: https://youtu.be/wRdyaz_lsGc

17
mars
2021

Nytt material om Rut!

2021 03 12 11.19.56 small

INSTEG – RUT Ray Baker

För tre tusen år sedan flydde en familj som flyktingar till ett främmande land. Drömmen om ett bättre liv gick aldrig i uppfyllelse, och snart hade alla män i familjen gått bort. Ruts bok är en gripande berättelse där kvinnors bekymmer, frågor, besvikelse och livsöden står i fokus. Men mest handlar den om en tro som bär genom svårigheter i livet. 

04
mars
2021

Påskkampanj på Bibelfavoriter

 OBF2592 500

Kampanj för utdelning

Bibelfavoriter är serien för de allra yngsta. Med enkla bilder och påskberättelsen på rim kan du dela med dig av påskens budskap till familjer och barn. Boken innehåller dessutom ett par avslutande aktivitetssidor som kan skapa ytterligare fördjupning. Just nu till specialpris för utdelning.

Köp här

18
februari
2021

Årsmöte 2021

pexels cottonbro 3205403

Välkommen på årsmöte

Boka in den 24 april i almanackan! Då har nämligen ideella föreningen Bibeln idag årsmöte.

TID: lördag 24 april kl 15.00
PLATS: Digitalt via Zoom

Anmälan till årsmötet sker via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., då får du ett mail tillbaka med inloggninsguppgifter för att kunna delta i mötet.

*Alla prenumeranter på Bibeln idag är medlemmar i föreningen och har rösträtt.

31
december
2020

Tack!

pexels vlad bagacian small
Tack!
Tack för att du varit med Bibeln idag under ett av de konstigaste åren vi upplevt.
Tack till dig som gillat och delat inlägg vi lagt ut för att sprida glädje, kunskap och inspiration.
28
december
2020

Nytt spel – Bibellinjen

IMG 2374 webb

Bibellinjen för dig som vill leka in Bibelns böcker

Bibellinjen är ett enkelt spel som går ut på att lära sig ordningen på Bibelns böcker. Det går snabbt att spela, är lätt att lära sig och är roligt för alla åldrar.

10
december
2020

Här för att stanna-rapporten

 lightstock 526855 full user 43207869 webb

Över 50 procent lämnar tron innan vuxen ålder – men det går att göra något!

Inom kyrkans värld har jag inte mött någon som påstått annat än att arbetet med barn och unga bör prioriteras. Att ge tron vidare till den uppväxande generationen påstås till och med ofta vara högsta prioritet. Trots detta ser vi att mängder med unga lämnar tron innan vuxen ålder. Barn och ungdomsfrågor lyfts bort från församlingsledningar och delegeras till andra grupper. I många sammanhang krävs det ingen särskild utbildning eller gåva för att få undervisa barnen (annat än ett utdrag ur polisregistret). Tänk om vi hade samma kravspecifikation på en barnledare som på en som skulle predika för vuxna?

Här för att stanna ger verktyg för församlingar att ta prioriteringen av barn och unga på allvar, finna ett gemensamt språk för strategi och vision samt presentera nycklar för att ge barn och unga en växande tro som håller.

07
december
2020

Vad fick vi reda på?

lightstock 640335 full user 43207869 webb

Här för att stanna släpper sin rapport

Nu är fas 2 avslutad och vi har intervjuat ledare, genomfört enkäter och läst allt vi kommit över. 11 december klockan 14.00 kommer vi släppa rapporten för Här för att stanna.

[12 3 4 5  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.