Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

14
februari
2020

Här för att stanna

lightstock 367897 webb 43207869

Här för att stanna

Bibeln idag har som mål att hjälpa barn, unga, föräldrar och vuxna med deras bibelläsning och bön. Som ett led i den visionen driver vi projektet Middagsbord 2020. Målet är att skapa resurser för, framförallt föräldrar, att kunna vara andliga förebilder och för att tala om tro.

En del av projektet är ett samarbete med Korskyrkan i Uppsala som går under namnet "Här för att stanna". Målet är att hjälpa barn och unga in i ett livslångt lärjungaskap och att uppmuntra och underlätta generationsöverskridande relationer. Viktigast för ett barns andliga utveckling är utan tvekan föräldern och vi vill genom samarbetet gå på djupet för att studera vad föräldrar ser som sina behov.

10
december
2019

Ny serie – Bibelfavoriter

bibelfavoriter julen omslag

Bibeln idag lanserar helt ny serie med bibelfavoriter för de yngsta

Helt ny serie för de allra minsta. Perfekt att läsa för barnen hemma, i barngudstjänster, i barngruppen eller förskolan. Boken är mer än en bilderbok då varje bok innehåller tips på lekar och samtalsfrågor.

05
december
2019

Är du den vi söker?

woman on rock platform viewing city 196667

Vill du göra en insats för Bibeln?

Bibeln idag söker dig som vill vara med i vårt arbete och via kreativa vägar hjälpa enskilda, församlingar och familjer fördjupa sig i bibelordet. Vi ser helst att du har erfarenhet av digitalt tänkande, brinner för Bibeln, är beredd att utveckla arbetet tillsammans med våra andra anställda och har jobbat med ungdomar de senaste 5 åren.

  • Tjänsten är ett projekt på 20 % under 2020
  • Vi vill att du delar vår trosgrundval (bibelnidag.org/hem/trosgrundval)
  • Vårt kontor ligger i Uppsala, men det är möjligt att du kan jobba hemifrån.

Skicka din ansökan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Sista ansökningsdag 30/12.

För frågor kontakta:
Olof Brandt, ledare Bibeln idag, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0722-191156
Ray Baker, ordförande Bibeln idag, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

19
augusti
2019

"Man ska vara sig själv"

Bild på omslaget av boken"Man ska vara sig själv"
Ytlighet, den fria viljan och ökad tillgänglighet

– Vad gör digitaliseringen med bibelläsningen?

Denna ska ni ta till er och lägga på hjärtat.
Ni skall binda den som ett tecken runt er arm
och den ska synas i er panna.
Tala med era barn om den
genom att använda den
när du sitter i ditt hus
och när du är ute och går,
när du lägger dig
och när du stiger upp.

Dikten ovan har jag läst upp för barn i mellanstadieåldern och frågat vad den kan tänkas handla om. Med tanke på artikelns namn kan du säkert gissa vad den vanligaste gissningen är? Mobilen! För den mer bibelbevandrade är avsnittet kanske bekant? Det är en lekfull omtolkning av 5 Mos 11:18-19 där Mose talar om lagen. Att "den" alltid ska vara närvarande får många människor idag att tänka på våra smarta telefoner.

07
augusti
2019

Vi behöver mer hjälp

Familj som läser Bibeln

Vi behöver mer hjälp!

Varianter på rubriken är det vanligaste jag hör när jag möter föräldrar och mor- och farföräldrar. Det finns en kärlek och en längtan i rösten men samtidigt en desperation. Hur ska man kunna konkurrera med allt som finns att göra idag?

– Hur ska vi kunna dela Bibeln och vår tro med våra barn på ett bra sätt? Hjälp oss!

02
april
2019

Undersökningen – Var med och forma framtidens bibelarbete

undersökning vanligaste problemet

Vi har ett resultat

Under februari månad 2019 hade bibelintresserade möjligheten att bidra med sina tankar för att forma framtidens bibelarbete inom Bibeln idag. Via Facebook och nyhetsbrev inbjöds engagerade bibelvänner att dela med sig av sina tankar om vad som skulle behövas för att få fler att ta steget in i Bibelns underbara värld. Nu har vi sammanställt reslutatet och här kan du läsa hur det gick.

04
mars
2019

Årsmöte 2019

pexels photo 1268480

Välkomna på årsmöte 2019

Boka in den 27 april 2019 i almanackan! Då kommer Bibeln idag ha årsmöte i Bibelsällskapets lokaler i Uppsala.

05
november
2018

Bibeln idags podcast

pexels photo 1462633

Prova vår podcast!

Bibeln idags podcast har nu getts ut i snart 100 avsnitt. Vårt bibliotek är fullt av intressanta intervjuer och samtal. Ta gärna en titt här.

29
augusti
2018

Bibelfestivalen

Missa inte Bibelfestivalen 2018

Digital annons

I Bibeln möter vi en berättelse som inkluderar hela våra liv. Från skapelsen och syndafallet får vi följa Guds handlande med den här världen, och på Bibelns sista sidor blickar vi in i historiens magnifika avslutning – en ny himmel och en ny jord.I Bibeln möter vi en berättelse som inkluderar hela våra liv. Från skapelsen och syndafallet får vi följa Guds handlande med den här världen, och på Bibelns sista sidor blickar vi in i historiens magnifika avslutning – en ny himmel och en ny jord.

29
augusti
2018

Ny Insteg!

insteg tre i en Page 400

Nytt Instegs-material med tema treenigheten. Sex enklare samlingar för att introducera ett koncept som ofta uppfattas som komplicerat. 

Ett bibelstudiematerial med 6 enkla bibelstudier om treenigheten.

[12 3 4 5  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.