Den här sidan använder kakor för att förbättra din upplevelse av sidan. Om du önskar kan du själv avaktivera kakor i din webbläsare eller hur vi hanterar dina uppgifter.

tom-banner

rssI bloggen vill Bibeln idag belysa frågor som rör Bibelns trovärdighet, andaktslivet och intressanta skiftningar i samhället.

31
december
2020

Tack!

pexels vlad bagacian small
Tack!
Tack för att du varit med Bibeln idag under ett av de konstigaste åren vi upplevt.
Tack till dig som gillat och delat inlägg vi lagt ut för att sprida glädje, kunskap och inspiration.
28
december
2020

Nytt spel – Bibellinjen

IMG 2374 webb

Bibellinjen för dig som vill leka in Bibelns böcker

Bibellinjen är ett enkelt spel som går ut på att lära sig ordningen på Bibelns böcker. Det går snabbt att spela, är lätt att lära sig och är roligt för alla åldrar.

10
december
2020

Här för att stanna-rapporten

 lightstock 526855 full user 43207869 webb

Över 50 procent lämnar tron innan vuxen ålder – men det går att göra något!

Inom kyrkans värld har jag inte mött någon som påstått annat än att arbetet med barn och unga bör prioriteras. Att ge tron vidare till den uppväxande generationen påstås till och med ofta vara högsta prioritet. Trots detta ser vi att mängder med unga lämnar tron innan vuxen ålder. Barn och ungdomsfrågor lyfts bort från församlingsledningar och delegeras till andra grupper. I många sammanhang krävs det ingen särskild utbildning eller gåva för att få undervisa barnen (annat än ett utdrag ur polisregistret). Tänk om vi hade samma kravspecifikation på en barnledare som på en som skulle predika för vuxna?

Här för att stanna ger verktyg för församlingar att ta prioriteringen av barn och unga på allvar, finna ett gemensamt språk för strategi och vision samt presentera nycklar för att ge barn och unga en växande tro som håller.

07
december
2020

Vad fick vi reda på?

lightstock 640335 full user 43207869 webb

Här för att stanna släpper sin rapport

Nu är fas 2 avslutad och vi har intervjuat ledare, genomfört enkäter och läst allt vi kommit över. 11 december klockan 14.00 kommer vi släppa rapporten för Här för att stanna.

19
oktober
2020

Här för att stanna

lightstock 687328 full user 43207869 webb

Här för att stanna

‍“Här för att stanna” är Bibeln idags stora projekt som startade under 2020. Vi har som mål att hjälpa barn och unga in i ett livslångt lärjungaskap och att uppmuntra och underlätta generationsöverskridande relationer.

24
juni
2020

Vår nya app, 10:14

10 14 uppstart

Nu finns den! Vår nya app 10:14.

10:14 är en lättnavigerad bibelapp som är utformad för familjen. Genom flera sinnen får ni möta bibeltexten och med hjälp av pedagogiska frågor får ni igång samtalet om hur texten kan vara aktuell idag.

Google Play: https://bit.ly/2BCorQq
iPhone: https://apple.co/2VdWnKt

24
juni
2020

Martin Helgesson skriver om Andra Korinthierbrevet

martin

Martin Helgesson

Martin Helgesson arbetar som predikant i Roseniuskyrkan i Stockholm, med Apologia - centrum för kristen apologetik och finns med i ledningsgruppen för Langham Sverige, ett nätverk för textutläggande predikan. Martin är uppväxt i Västerbotten, men har bott i Stockholm sedan 2005 där han studerat filosofi och idéhistoria. Sedermera har Martin också studerat teologi vid  Covenant Theological Seminary i St. Louis. Martin är gift med Ulrika och tillsammans har de tre barn. 
24
juni
2020

Johannes Sköldengen skriver om Markusevangeliet

Johannes Sköldengen Foto: David Ottvall

Johannes Sköldengen

Denna vecka har vi presentationsvecka hos Bibeln idag. Vi har nu rekryterat ytterligare några författare för Bibelguiden och först ut är Johannes Sköldengen som ska skriva En guide till Markusevangeliet. Johannes är gift med Ida, har fyra barn och bor i Knivsta. Han har läst Bibeln så länge han kunnat läsa och har alltid varit fascinerad av hur texterna kan tala till oss människor idag. Som präst får han ofta chans att undervisa om och med Bibeln och vill gärna inspirera fler till att börja läsa och leva med Bibeln. Själv tycker han väldigt mycket om bibelsamtal där var och en får dela vad de tror om texterna. Om man lägger till en kopp kaffe behöver man inte mycket mer.

03
april
2020

Bibeln idag gratis?

lightstock 571029 webb user 43207869

Ge bort en Bibeln idag! Många behöver en uppmuntran och något att göra!

Vi på Bibeln idag har beslutat att skicka ut 300 gratis ex av Bibeln idag till personer som behöver!

Det finns två sätt, välj det som passar dig bäst.

03
april
2020

Digitalt årsmöte

woman in white and black stripe polo shirt sitting at the 3758924

Var med på årsmötet från var du vill!

På grund av Corona får vi tyvärr flytta vårt årsmöte ut på nätet. Årsmötet kommer ske 15.00 den 18 april men via Zoom. Det gör ju dock att alla som har en dator eller smart telefon kan vara med på mötet. Förhoppningsvis så gör det att fler personer än vanligt kan delta! Vill du vara med så anmäler du dig via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och då får du inloggning och instruktioner tillbaka i eposten. 

Väl mött!

[12 3 4 5  >>  

Bibeln idag   |   Box 1211, 75142  Uppsala   |    plusgiro: 676525-9  |   mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.